Главен форум | Main forum > Моята колекция | My collection

Ето и моята, повече от скромна колекцийка

<< < (2/4) > >>

IKAR:
Трисекционен трамвай Duwag GT8 от Кьолн - Roco 43179:

IKAR:
Градски автобус Мерцедес 0 317 от 1967-а година. Мащабът е близък до 0 - 1:43, моделът е на немската фирма Minichamps:

IKAR:
Двуетажен автобус Routemaster за крайградските бързи линии на Лондон - Green Line. Този модел вече съм го представял. Мащабът е близък до двойка - 1:24. Уникална детайлизация, вратите му се отварят, салонът е пресъздаден до най-малкия детайл, има си и всички външни и вътрешни надписи, които се четат с невъоръжено око. Производител е китайската фирма SunStar, но на модела въобще не му личи, че е китайски. Вдигам го буквално с родилни мъки, тежи поне 10 кила.

Лимитиран модел със сертификат.

Оттук насетне минавам в мащаб 1 - Kiss или KM1, когато има възможност - стига ми един голям дизелов локомотив и 1-2 пътнически вагона.

zazo:
Виждам интерес към DB III-та епоха. Мислил ли си вместо 1 да 0?

IKAR:
Да, мисля и относно това. Общо взето да - трета и четвърта епоха - 60-те и 70-те години - или годините на по-"заобления" дизаин - когато е била актуална и съвременна нашата серия 04. А и по-късно вече почти всичко в Европа лека-полека минава на ток...Плюс това вече и нормите, свързани с шумовото замърсяване стават все по-строги и съответно вече го няма мощният дизелов "рев". Не че няма дизели и сега, но всичко е модернизирано и е със сменени двигатели, а съвременните такива не са като едновремешните. Или най-малкото звукоизолацията не е като едно време.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия