След приключването на отпуската ми, и запознанството с началник гара Гавраилово по време на гостуването ни при родителите на съпругата ми в Сливен (оказа се съседа по етаж) се върнах към отдавна започнатия ми проект. Санитарния възел на гарата имах възможност да го заснема обстойно при връщането ми от срещата в Стара Загора към Сливен и принципно го бях започнал, но по ред причини нямах време и възможност да го завърша. След допроектирането му го подготвих за рязане на лазера и се получиха няколко плаки.

.
Реших да пробвам нещо ново, някои специфични детайли като дограмата ги резнах от цветен картон 0,5мм

и нещо което ми се въртеше в главата но не бях го тествал

- керемидки "Мизия" в мащаб 1:87. Принципно след сменянето на електрониката (визирам контролерите) на лазера и съответно софтуера му бъговете на началната система бяха отстранени и съответно добавени нови опции (вече мога да режа и гравирам в един файл без да има разминаване)

.
Метнах дограмата и керемидките с Ц200 - става безцветно като изсъхне все пак идеята е да не боядисвам (поне дограмата). Покрива става доста прилично по тази технология

,

.
Принципно сградата има едно помещение с пещ, което исках да го направя на макета

.
Ето и общ вид да се добие предварителна престава

.
Не е довършено и не съм затварял или лепил дограма понеже смятам да боядисвам преди монтажа на покрива и дървенията. Реално това е първия тест и има леки неща за дялкане.