Главен форум | Main forum > Железопътен моделизъм | Railway modelling
Книги за жп моделизъм и железници.
nilfe:
Благодаря за отговора. Вчера явно не ми се е отворила на 100% страницата, и за това не съм видял информацията. :drinks:
rumensoft:
--- Цитат на: IKAR link=topic=4392.msg91606#msg91606 date=1380801292 ---
Д. Деянов. Локомотивното стопанство на БДЖ. 1947-1990. Изд 1993 г. Също увлекателна и лесна за четене, но качеството на печат и оформлението е отвратително, само черно-бели снимки с много лошо качество. Изчерпана.
И в двете има интересна информация за предвиждани, но неосъществени доставки на подвижен състав, с чертежи, която никъде другаде я няма представена.
--- Край на цитат ---
Тази някой има ли я? Има ли много чертежи? Заслужава ли си :) Имате ли малко повече информация за нея
IKAR:
Имах я, както и първия том, но ми ги откраднаха.....По-точно дадох ги на колега от друг форум преди близо 10 години, но не се сети да ми ги върне...Отдавна съм ги отписал. Но тук има хора, които ги имат. Все пак някакво спасение ще бъде, ако бъдат изпердашени на скенер и пуснати за теглене.....Заслужават си, защото има много информация, някои снимки и чертежи, които просто другаде ги няма, но качеството и на двете е направо отвратително - амбалажна бумага, снимките като в "Работническо дело" едно време.....
evrokoma:
--- Цитат на: Димитър Деянов ---По настояване на мои приятели, направих електронно издание на книгите: "ТРАКЦИЯТА В БДЖ 1866-1946" и "ЛОКОМОТИВНОТО СТОПАНСТВО НА БДЖ 1947-1990", така че ги имаме качени на CD.
Предполагам, че една голяма част от участниците в форума притежават или са запознати с печатното издание на тези книги: на първата през 1988 г. и на втората през 1993 г. Предполагам също, че тяхното технико-историческо съдържание не е вече толкова актуално за четене, особено сега, когато се обсъжда усилено от всички, настоящето и бъдещето на железниците в България, но ако все пак някой проявява интерес към споменатите издания, може да ми се обади с лично съобщение.
--- Край на цитат ---
Написано от уважаемия г-н Деянов ТУК
&bgflag
IKAR:
Продължение на най-хубавата френска серия - "Влакове от далечни страни" - този път относно Азия, Австралия и Океания.
"Les trains des pays lointains - Asie et Oceanie (1850-2008)"
Както и тази за Африка, също много хубава, 124 страници голяма тетрадка, пълно с чертежи, снимки, много добре оформена. Идеална за всеки, интересуващ се от железниците в гъза на географията - Ирак, Сирия, Виетнам, Тайланд, Индонезия.... За съжаление изчерпана и напълно неоткриваема.
Тук искам да споделя, че имах огромни ядове с доставката, но накрая всичко приключи успешно :) Да ме пита човек къде ми беше акъла, като я срещнах в една книжарница преди 6 години, когато отидох в Париж....защо не си я купих.....
Та сега ми се наложи доброзорлем да правя шменти-капели в и-бей, понеже продавачът отказваше да изпраща до България. В тази връзка да ви посъветвам какво се прави в такива случаи? Много е лесно - просто в графата за града пишете Sofia, BULGARIA, нищо, че в моя случай за държава посочих опцията Grece или Гърция на френски. Веднага платих през пей-пал и продавачът просто нямаше къде да ходи освен да изпрати книжката до България, без да прави проблеми. Тихомълком се извини, че просто досега не е имал поръчки от България...
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия