Казвам се Мартин, на 40 години съм, понастоящем живея със семейството си в Благоевград.
Научих за този форум и клуб от форума на Дайкаст клуба, където се подвизавам с класически и спортни модели предимно в 1:43 мащаб.

Регистрирах се наскоро и непрекъснато чета... Страхотно е да има откуде да почерпиш изчерпателна информация, особено ако си пълен лаик и новобранец, какъвто сум и аз.

Подобно на всички вас и аз имах своето електрическо влакче в детството си... Един сет на Пико, само че по-нов, в ТТ мащаб от дизелов локомотив с 2 пътнически вагона и малка товарна композиция... Това беше някъде през далечните 83-85г. За жалост тогава дядо ми почина и нямах възможността да науча всичко което той знаеше за железопътния транспорт в България. Да, той беше железничар, работел е целия си живот като инженер по строителството на железопътната мрежа в страната. Именно той тогава ме запали, а и бях любимия му внук, носещ и името му.

Та това беше началото при мен...
След дългогодишно тотално затишие и отсъствие от хобито... ето ме сега тук, сред вас. Не помня нито кога, куде и как съм затрил първите си влакчета в ТТ, нито кога, как и откъде имам няколко релси и останки от товарни вагони в НО мащаба.
Пристъвпам малко плахо... тук, защото попадам и пропадам все повече в една необятна и дълбока материя (поне за мен), тъй като не съм инженер, нито разбирам много от токове, напрежения и съпротивления, още по-малко пък от строителство и архитектура

... Ноооо, така или иначе съм тук, щом след толкова години още ме държи магията на влаковете...
Другите ми хобита са фотографията и дайкаст количките, където очевидно ще навляза и в 1:87 мащаба...

Поне научих и разбрах засега епохите и администрациите в железниците Ха-ха.... И мащабите.
За сега смятам да събирам подвижен състав от всички епохи, изключително и само в НО... Отскоро имам вече първият си локомотив и няколко вагона. За администрация съм се спрял на френската по чисто практични от моя гледна точка мотиви - Имам приятели във Франция, често пребивавам там, работех няколко години и се оправям чудесно с манталитета и езика на франсетата

и, разбира се дъщеричката ми е родена там.

За макет ще ме питате...

Ами ще правя, разбира се... нооо още е много рано, идея даже нямам, освен че трябва да е нещо френско... А и място нямам... освен малкото мазе... но... всичко с времето си...
Стана много дълго представяне, туй мойто...
Излишно е да казвам, колко ми е приятно да съм тук, сред себеподобни... и колко много ще разчитам на вас за в бъдеще...
Та така - Здравейте!!!