Замислих се колко хубаво би било да има една такава тема за френските железници, подобно на тази за швейцарските

Какво от туй, че аз, май-май се очертавам засега единствен. Ще се опитам доколкото мога да ви запознавам с интересни неща от историята и фактите около френските влакове. Казвам ще се опитам, защото самият аз съм още твърде нов в това хоби и колкото повече неща чета и научавам, толкова повече имам още за учене

С две думи, нека това бъде място за всичко от и около истинския подвижен състав и инфраструктура на френската железопътна администрация. Създадена е през 1938 година.
Кой не е чувал за влакът стрела? TGV... вече повече от 30 години пори вятъра по релсите на Франция. През 2007г. влакът стрела закова скоростомерите на 574км/ч. Далеч преди този триумф, френската администрация е имала не малко поводи да се гордее с не един и два световни рекорда.
Ето малко документално видео за френските рекорди:
http://www.youtube.com/watch?v=1iaXEgvVmNA&list=PLE11B5E53252999E5А ето и как се е променяло логото на администрацията през времето до момента: