Автор Тема: Книга "Рилската железница и Балабановата фабрика" от Методи Панайотов  (Прочетена 7211 пъти)

Vlado

• КЖМ - България
  • Trade Count: (2)
  • Hero Member
  • Публикации: 5620
  • Рейтинг: 659
  • Красотата е в детайла!
Една добра новина за почитателите на темата за Рилската железница:

На 21-ри (четвъртък) този месец (ноември) от 18,00 ч. в галерията на Националната художествена академия Методи Панайотов ще представи новата си книга със заглавие, забележете:

"Рилската железница и Балабановата фабрика"

По информация от автора книгата ще е около 300 стр. и на цена отново 10 лв., и ще е посветена САМО и ЕДИНСТВЕНО на изчезналата теснолинейка.

:)

п.п. Методи Панайотов е авторът на книгата "Ние, децата от Балабановата фабрика"
« Последна редакция: 23 Ноември 2013, 20:13:48 от Vlado »

KRAKOMOBILA

• Trade Count: (13)
  • Hero Member
  • Публикации: 2728
  • Рейтинг: 238
  • 46-та серия долу от графика - Шкода рулз!
Re: Re: По следите на Рилската железница
« Отговор #1 -: 06 Ноември 2013, 23:06:30 »
Чудесно! И това ще се пазарува.  :good:

G_GROZ

• Гост
  • Trade Count: (0)
« Отговор #2 -: 08 Ноември 2013, 07:59:48 »
Наистина елате и си купете книгата. Освен, че е супер ценна, като информация, подкрепата за Методи е много важна за историята ни въобще. Благодарности към фамилията Балабанови, които безрезервно поощряват заниманията на този "възрастен младеж" Методи Панайотов :hi: :hi: :hi:

petevsk

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 45
  • Рейтинг: 1
« Отговор #3 -: 15 Ноември 2013, 17:07:46 »
А ще може ли чрез форума да се поръча книгата?

Vlado

• КЖМ - България
  • Hero Member
  • Красотата е в детайла!
« Отговор #4 -: 15 Ноември 2013, 20:34:14 »
Най-вероятно да, но ще уточня подробностите след представянето.

petevsk

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 45
  • Рейтинг: 1
« Отговор #5 -: 15 Ноември 2013, 20:38:10 »
Ок. Мерси!

Vlado

• КЖМ - България
  • Hero Member
  • Красотата е в детайла!
Ето я и нея:

Повече снимки пак там.
« Последна редакция: 22 Ноември 2013, 12:50:04 от pavel75 »

Vlado

• КЖМ - България
  • Hero Member
  • Красотата е в детайла!
Колеги, мисля да се захвана с разпространението във форума и на тази книга. За тази цел, моля, всеки който иска да се сдобие с нея чрез мен, на лична да ми заяви, че желае да я притежава. Ако живее извън столицата, изпращам чрез Еконт на негова сметка. Книгата струва 10 лв. и независимо от ниската цена си заслужава отвсякъде. Ще събирам поръчки седмица-две и после, след като авторът ми достави бройката, ще започна да я разпространявам. Туй е от мен. Сега сте вие на ход!

KRAKOMOBILA

• Trade Count: (13)
  • Hero Member
  • Публикации: 2728
  • Рейтинг: 238
  • 46-та серия долу от графика - Шкода рулз!

Petko Ivanov

• Sr. Member
  • Публикации: 353
  • Рейтинг: 110
Сдобих се с книгата чрез брат ми, който е бил на представянето. Много интересно е описано  всичко около теснолинейката - локомотиви, вагони, гари, релсов път, разписания за движения и др. Има богат снимков и документален материал, репортажи от вестници, както и спомени на участници в експлоатацията. Поместен е и материала на инж.Димитър Деянов "Краят на едно докосване". Въобще заслужава си 10 лв отвсякъде, даже според мен би трябвало да е по-скъпа. Апелирам всички форумци да си я купят колкото се може по-скоро - няма да съжалявате!

Vlado

• КЖМ - България
  • Hero Member
  • Красотата е в детайла!
За поръчалите ми книги:
Всички заявени бройки ще са тук в сряда по някое време (ще потвърдя допълнително като ги взема). Затова и тъй като бройките станаха доста, което пък ми ангажира сериозен паричен ресур,моля, от четвъртък  нататък софиянци в бърз порядък да ме потърсят на адрес: бул. Княз Александър Дондуков 52 (Централно управление на НАП), за да им дам екземпляр от книгата, респ. платят 10 лв. за бройка. Ако ще изпращам по Еконт - на лична ми дайте адрес за получаване, за да изпращам на него.
Моб. ми телефон е: 088 737 84 69

Vlado

• КЖМ - България
  • Hero Member
  • Красотата е в детайла!
Колеги, книгите са у мен. Заповядайте да си ги получите!  :hi:

p.p. Господин Панайотов ме помоли да съобщя на всички ви, че средствата от продажбата на книгата ще се ползват единствено и само за възстановяване на няколкото останали теснолинейни вагони, които предстои да получи безвъзмездно от БДЖ в най-скоро време. Каузата е благородна, няма спор!
« Последна редакция: 27 Ноември 2013, 12:06:40 от Vlado »

pach

• Trade Count: (42)
  • Hero Member
  • Публикации: 12375
  • Рейтинг: 1338
  • ТТ & Н0; DR & BDZ;ep.I-III(~VI)&selfmade
    • За моделизма
Книгата е над 300 стр. като има дори скици и размерни чертежи на подвижент състав!
Дори на някои от снимките се виждат много добре и служебните надписи по вагоните.
Половината от обема е факсимилиета на оригиналните документи,
 ведомости и статии от пресата в онова време. Който не си я закупил - ще съжалява!
Тази теснолинейка е особено благоприятна за моделиране като междурелсие,
малобройни модели подвижен състав и може да се движи на доста малки макетчета в тесни домове!
Благодарности на автора и нека все така да има успех в благородното си начинание!
 :hi: :hi: :hi:

rumensoft

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 73
  • Рейтинг: 37
    • RUMENSOFT
Здравейте и от мен. Днес и аз се сдобих с нея. Благодаря на Владо за това, че ми я запази  :drinks:
Наистина интересна книжка и е супер евтина, направо се учудвам. Препоръчвам я на всеки, има какво да се прочете, извлече от нея  bg&flag
Радвам се, че почнаха леко по леко да излизат такива книжки свързани с БДЖ  :drinks:

Adrian

• Trade Count: (238)
  • Hero Member
  • Публикации: 6728
  • Рейтинг: 1096
  • Купи и ще ти олекне! DR/DB/BDZ 4-5 ep. H0 София
    • Ер Малък

Много ти благодаря , Владо , че отдели от времето си за да можем лесно да се сдобием с книгата - страхотна е , много ми хареса !!