Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout

Макетът на Zong (Петър)

(1/10) > >>

zong:
Здравейте,
Ето, че след като жената реши да ми отпусне 2 кв.м, реших и аз да започна макет. Макетът е 117х204см, ноооо колкото толкова ... И така, започнах с изработването на масата, което ми отне половин ден.

Лакиране на OSB-то

След няколко часа вдигане на шум със зегето се получи това:

Макетът трябва да е на 2 части, за да може да се мести лесно (все още живеем под наем :) )

И в крайна сметка се получи това:

И сега имам въпрос към врелите и кипелите в хобито. Пнеже прокетът ми е това:

Някак си не ми допадат наклоните на жп линиите, т.е. слизания и изкачвания и понеже много исках да си направя мост, съм си набавил стиропор 10 см дебел, който мисля да положа върху цялата маса. А въпросът ми е:

Идеята със стиропора добра ли е и трябва ли да очаквам някакви трудности? Избрах този вариант и защото, за стрелките мисля да взема пиковските механизми за монтаж отдолу и така ще мога да ги вдълбая в стиропора, а и езерото ще е по-лесно да го издълбая, отколкото да правя някакъв повдигнат ландшафт. И още: за полагане на релсовия път ще ползвам пиковски релси и мисля да ги положа върху корк, залепен върху стиропора.

toniemi:
Нямаш проблем със стиропора!
Всичките ми макети са върху стиропор!Много е удобен и лек,лепиш с ц-200 и нямаш ядове! :yes:

В какъв мащаб ще е макета?

Ivo Nedkov:
До тук много добре - основата и плана ми харесаха!  :good:
Няма проблем да ползваш стиропор.
Добре си се сетил, че можеш да го издълбаеш.
Единствения проблем май ще бъде в зоната,
където се съединяват 2-те части на макета.
Помислил ли си за релсовия път:
Как ще става напасването и ел. връзки?

zong:
Здравейте,
и благодаря за отговорите. Макетът ще е в Н0. Малко му е малка тая площ, но с толкова разполагам. А относно напасването: ел. връзките не ме притесняват, обаче напасването ме притеснява. Но още не съм стигнал дотам, понеже не съм набавил всичкия необходим реслов път, имам една част само. Надявам се тая или другата седмица да го поръчам, зависи как са финансите, защото освен релсовия път трябва да поръчам и управлението на стрелките. Няма как на по-късен етап да ги добавя, понеже съм ги замислил с монтаж отдолу.

toniemi:
За напасването няма да се притесняваш!
Нивелираш  двете плоскости,правиш разглобяема връзка помежду им!
Когато станат като едно,лепиш релсите една срещу друга и нямаш ядове!
После при повторно сглобяване на макета те си идват една срещу друга!
Остави 1-2мм разстояние,там като минава влака тропа като истински!
Успех!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия