Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout
Макетът на Zong (Петър)
l-donovan:
Хубав макет,си замислил въпреки,че и ти като мен не разполагаш с много място за НО!А имам един въпрос:Защо се лакира плота?(за защита от влага или ?)
zong:
Ами OSB-то е най евтиният боклук, който може да се намери като плот и го лакирам: 1. Защита от влага 2. Защита от гадинки :)
А относно макета: може би за последните 6 месеца четене и събиране на инфо, направих около 35 различни варианта и накрая се спрях на този, понеже исках хем да има двоен релсов път, хем разнообразни стрелки, хем нещо като две гари, за да може поне да се създава впечатление, че влакът тръгва отнякъде и пристига, а не си гони опашката както се получава при овалните макети. Относно разнообразието на стрелките: това ми е един вид гъдел да направя автоматизацията, евентуално планиране на маршрути + управление, а и инвестиция в бъдеще, ако заживеем някъде на по-широко и ми се отвори възможност за по-голям макет. Към масата могат да се добавят модули съвсем спокойно, но нека да видим какво ще излезе и докъде ще стигна :prankster:
toniemi:
Ако не си "затънал" в НО и си в началото,по-добре мини в ТТ или N!Аз съм в Z,още по-дребно,на малко площ правиш чудеса!
zong:
Направо съм "потънал" :pleasantry:
ritchie:
Съвет от мене !
Предвиди възможност за последващо (бъдещо) разширение на масата,
защото от собствен опит знам, че колкото и място да си превдидил, то
обаче никога не стига за това, което ти се иска да направиш (побереш).
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия