Здравей колега,
Малко ще се повторя, но все пак да обясня как разсъждавам

Значи масата я покрих със стиропор, заради езерцето и мостчето, за да мога да дълбая, отколкото после да се чудя как да изравнявам ландшафт, заради един мост. След това стиропорът го покрих с гипсов бинт, за да мога върху гипса да боядисвам и ръся с трева и храсти, отколкото да купувам някакви "мокети", които много ме дразнят. Коркът го сложих, заради гипса, защото все пак не е гладък като на шпакловка, а и не съм целял това, все едно, че си имам грубо заравнен земен терен

.
Сега за проекта:
Повечето подвижен състав, който имам е V епоха на DB, товарен и пътнически, с две леки отклонения- един RH 794 на CD на Роко (който всъщност е BR-294 на DB) и един американски дизелак RS-2, който купих на старо, заради спомените от детството, щото го имах като малък, ама не беше оцелял. Американеца не знам дали ще го търкалям, въпреки, че му сложих осветление и декодер. Някак си му личи, че е старичък от едно време. Чешкият RH го взех, заради цифровата централата и понеже винаги е по-добре да купиш стартов сет, отколкото само централа, защото поне получаваш и хубав локомотив, а и беше на разпродажба и на много добра цена. Сега останалите, които имам не са много, ама не са и като без хич, че даже ми се струва, че масата е малка, ама толкова ми е мястото: Roco BR 212, Roco BR-290, Roco ICE-2, Roco E-lok BR-140 (този ми е любимият електровоз и ще тегли тези вагони на Роко

), Roco ET BR 420 (пак любим, много красива мотриса S-Bahn с реклама на PRO7

), PIKO BR 218, PIKO Електровоз Taurus, който ще тегли двуетажните пътнически вагони. Мисля, че са това.
Управлението ще е цифрово с две централи на Roco, свързани паралелно. Масата, понеже е на две части, трасето ще бъде разделено също на две по масата с изолиращи съединители. Всяка централа ще захранва по една половина. Управлението на стрелките и светофарите ще е цифровo с релета на Lenz и задвижване с конрадските моторчета отдолу. Даже имам и един XPressNet интерфейс на Lenz за компютър, ами да видим дали ще го подкарам, че нямам com порт на лаптопа. Имам и къщички и гара на PIKO, ама тях като им дойде времето. Най-големият гъдел за мен е да направя управлението.
На колегата daddy_g ще кажа, че е прав за тунела и май ще се минава на вариант троен тунел, но това още ще го мисля дали не мога да го натъманя някак си за двоен.
Общо взето е това, ако има нещо, питайте. Ще гледам да поствам снимки с прогреса, но не знам колко време ще отнеме, защото скоро чакаме бебе