Автор Тема: Как да цифровизирам стрелка Roco  (Прочетена 27561 пъти)

pavel75

  • КЖМ - България
  • Trade Count: (18)
  • Hero Member
  • *****
  • Публикации: 1812
  • Рейтинг: 264
  • HO; IV и V; BDZ, BG; София
Re: Как да цифровизирам стрелка Roco
« Отговор #30 -: 06 Януари 2016, 09:36:47 »
Нали беше идеята за декодери на стрелките или аз съм в грешка? Защото почнахте вече за ЦК ключета да говорите.

kossis

  • Гост
  • Trade Count: (0)
Re: Как да цифровизирам стрелка Roco
« Отговор #31 -: 06 Януари 2016, 09:55:38 »
То с декодер е ясно- даваш 100 пари и правиш една стрелка цифрова. Това още в началото на темата е изяснено.

Но с моите доходи малко не е оправдано това точно.

Ivo Nedkov

  • Trade Count: (16)
  • Hero Member
  • *****
  • Публикации: 1163
  • Рейтинг: 177
  • HO, София
Re: Как да цифровизирам стрелка Roco
« Отговор #32 -: 06 Януари 2016, 10:16:01 »
kossis, ето ти 2 теми за задвижване на стрелки.
Прегледай ги, има най различни решения:
http://www.railwaypassion.com/forums/index.php/topic,4574.0.html
http://www.railwaypassion.com/forums/index.php/topic,132.0.html

Best Ripper

  • Trade Count: (17)
  • Hero Member
  • *****
  • Публикации: 3377
  • Рейтинг: 551
  • Освободил се от форуми...
Re: Как да цифровизирам стрелка Roco
« Отговор #33 -: 06 Януари 2016, 10:52:40 »
Цитат на: pavel75 link=topic=4460.msg102751#msg102751 date=1452065807
Нали беше идеята за декодери на стрелките или аз съм в грешка? Защото почнахте вече за ЦК ключета да говорите.
Щот накрая така стана.. от цифрово се почна пилене на парите... и накрая се стигна до типично нашенско побългаряване. Не знам само защо продължава да пита. Да взима първата бобина от нещо си, чука, бургията и джезвето с калая и да действа...  :dirol:

pavel75

  • КЖМ - България
  • Trade Count: (18)
  • Hero Member
  • *****
  • Публикации: 1812
  • Рейтинг: 264
  • HO; IV и V; BDZ, BG; София
Re: Как да цифровизирам стрелка Roco
« Отговор #34 -: 06 Януари 2016, 11:02:17 »
Цитат на: Best Ripper link=topic=4460.msg102759#msg102759 date=1452070360
Щот накрая така стана.. от цифрово се почна пилене на парите... и накрая се стигна до типично нашенско побългаряване. Не знам само защо продължава да пита. Да взима първата бобина от нещо си, чука, бургията и джезвето с калая и да действа...  :dirol:

Няма проблеми да пита, нали за това е форума, но аз се обърках за целта. Първоначално разбрах, че иска да се цифровизират и аз изразих мнение, че това е прекалено скъпо и ненужно. Ако тази идея е отпаднала няма лошо да се обсъди как точно да се "побългари"

kossis

  • Гост
  • Trade Count: (0)
Re: Как да цифровизирам стрелка Roco
« Отговор #35 -: 06 Януари 2016, 12:05:11 »
А точно това е номера- да се по-Българи !

Значи първо питах естествено за вариант с декодер, но на сносна цена, явно няма  и тогава варианта с аналоговото управление също не е чак толкова лош.

Купил съм сет за 350 лева, преко сили. А и неми е единственото хоби това. Явно съм от шкаф/колекционерите.
Сега го наредих новото Роко и му нашибах от старите вагони още и стана дълга композицията. Но все пак търся развитие. Вероятно ще цифровизирам 1, 2 лока скоро и тнт. Сигурно ще купя още от тези Роковски линии.

Понеже има доста от старите линии и 6 ръчни стрелки се чудя там мога ли да намеря преходници и да ги вкарам в играта и тях. Също тези ръчни стрелки дали могат да станат и те с бобини.
Всъщност могат- в темата която  колегата даде по горе се виждат тези неща с ръчните стрелки.
« Последна редакция: 06 Януари 2016, 12:11:11 от kossis »

pavel75

  • КЖМ - България
  • Trade Count: (18)
  • Hero Member
  • *****
  • Публикации: 1812
  • Рейтинг: 264
  • HO; IV и V; BDZ, BG; София
Re: Как да цифровизирам стрелка Roco
« Отговор #36 -: 06 Януари 2016, 12:13:24 »
Всяка стрелка може да стане с бобина. В клуба ползваме механизмите от Конрад, но те са както каза Венци - за постоянен макет, защото са доста "дебели". Според мен за варианта който искаш е механизма да е изнесен отстрани на стрелката. Сигурно има начин лостчето на конрадския механизъм да се преработи и да не е отдолу на стрелката.

Mixy

  • КЖМ - България
  • Trade Count: (3)
  • Hero Member
  • *****
  • Публикации: 1537
  • Рейтинг: 384
    • SCARM - българският софтуер за дизайн на релсови планове и жп макети
Re: Как да цифровизирам стрелка Roco
« Отговор #37 -: 31 Март 2016, 23:43:40 »
Останалите постове са преместени в темата Кой какви механизми ползва за стрелки?, тъй като излизат извън контекста на настоящата тема и не са свързани конкретно с цифровизиране на стрелките Roco.

Mixy

Администратор на Railwaypassion.com
« Последна редакция: 31 Март 2016, 23:46:03 от Mixy »

zahari

  • Trade Count: (0)
  • Newbie
  • *
  • Публикации: 6
  • Рейтинг: 0
Re: Как да цифровизирам стрелка Roco
« Отговор #38 -: 11 Февруари 2023, 20:46:28 »
Цитат на: pach link=topic=4460.msg93211#msg93211 date=1389942398
Човека пита за едно разклонение, не за осем (или аз не съм разбрал).
Ако е за едно, има много по-лесен и бърз начин при условие,
 че в "геолайн" е електромагнитната машинка Roco 61195:
(Image removed from quote.)

Тогава най-добре си купи единичен декодер производство отново на ROCO - кат.№ 61196:
(Image removed from quote.)

Или всеки подходящ (дори самостаятелно сглобен) единичен декодер. Примерно този:


При електрическите стрелки дали ще ми трябва само платката или и двете?