Здравейте колеги.
Искам да уточня някои детайли относто поръчките за да няма недоразумения.
1. В сайта на Bultrains изрично съм написал че при поръчка се оставя 50% капаро. Това е гаранцията че Клиента ще спази неговата част от уговорката и моята като Изпълнител, че ще сглобя локомотива.
2. В сайта на Bultrains изрично съм написал време за изработка 70 дни. Този период започва да тече в деня на получаване на капарото. Причините за този срок са, че за някой от частите се налага да чакам 1 месец за изработка и доставка.
А сега искам да се обърна към колегата martochkata, който си поръча серия 04 в мащаб N.
Марто, когато ме попита дали може да се направи ти споменах, че дори за локомотивите в НО понякога трудно се намира шаси, а и дори да се намери, без преработка няма как да пасне.
С 300 зора успях да намеря шаси в N подходящо за 04, и то чак в Япония.
Ти ми даде на 15.01.2014г капаро (и то доста под 50%) колкото за да го поръчам, тъй като бяха ограничени бройки, и още същата вечер поръчах последното.
Всеки поръчвал от този район ще ти каже че времето за доставка от там е между 15 и 25 работни дни.
А ти още две седмици след това даде зор
Хайде Слав чакам моя модел на 04 в N.Нямам търпение мина месец вече. 
Е извинявай ама не знам Конкорд да лети между София и Токио...
Още повече че крайния срок да съм готов с локомотива е 25.03.2014г.
Откакто остави капарото съм седнал да преправям чертежи заради промяната на мащаба, както аз така и колегата ми с който ги правиме заедно.
Снощи ти ми звънна и каза че се отказваш и че искаш само да ти дам шасито като пристигне.
В същото време обаче искаш да ти бъде изрязан корпус за 04.
Изрично съм споменал на няколко места във форума и ще го спомена и тук пак:
ЛОКОМОТИВИТЕ НЕ СЕ ПРЕДЛАГАТ КАТО БАУЗАЦ КИТ.
Заради тези действия който предпире зад гърба ми, мисля че имам пълното право да откажа да върна капарото(в случая закупеното шаси).
Още повече че вече си ме ангажирал и съм се захванал да преправям чертежи и т.н.
След като не си спази твоята част от уговорката и сам се отказваш, избора си е твой.
Но капарото, в случая шасито, го губиш.
Нека и други колеги споделят своето виждане, но мисля че съм в пълното си право.
Благодаря и успешен ден на всички