Не знам дали трябва да слиза по-ниско. Покривът според мен си е на място (малко по-ниско от този на дизела, както и трябва да бъде ако им се гледат истинските размери). Освен ако дизелякът не е по-голям от колкото трябва. Дали пък отливката не е по-малка? martochkata ако иска да сложи някакви основни размери, вкл. и на шасито. С обикновена линийка може да се мери доста точно.
Освен това аз имах в предвид и още неща - дръжките и боята. На много места е писано във форума че за подобни дръжки е най-сполучливо да се използва твърд и тънък материал, писахме много за 009, 014 и т.н. Това на снимките мисля че е от медна тел, която не стои права и изпъната там където трябва. За боята zazo го беше обяснил много добре. Не е проблем дали е гланц, сатен или мат. (въпреки че според мен лъскавата боя трябва да е сатен а не гланц). Важно е колко е гъста и как се маже с четката, за да не стои дебела и наклепана.
Мисля си и че основата може да се подготви малко по добре преди боята. Има кит, шкурка, пила ...
И накрая - това всичкото си е чисто мое мнение и не искам да ангажирам никого с него. Радостно и похвално е че някой се опитва да си направи модел от почти нищото, и резултатът никак не е лош. Има някои неща които поне на мен ми направиха впечатление и намекнах при втори (и следващи) опити да се пооправят (във форума има достатъчно примери, т.е. едно "професионално" изпълнение е напълно постижимо без сериозни разходи). Не смятам че авторът трябва да се обижда от това, което съм написал (поне не съм искал да става така), а по-скоро да потренира още малко и да показва все по-хубави модели и да не спора до тук и на това ниво (има да се правят 46, 06, 07, 52, 55, дезиро и т.н.).