Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout
Проект за макет в НО
JORDAN:
Може да ви се стори смешно, защото не съм стигнал доникъде с макета си в ТТ, но реших да направя и един такъв в НО.
Работата не е бърза, когато стане - може да се проточи и години.
Миналата година си купих дигитален сет на Роко в НО за да му използувам дигиталното управление за моя макет. Успях да се сдобия и с един парен дигитален локомотив със звук в НО.
Имам и десетина вагона. В офиса си имам и достатъчно място за едно макетче - та защо да не си създам и площадка за каране на локове в НО ? ;D
Решил съм да купя една плоскост от ОСБ с размери 244 х 122 см. Това ще са и размерите на бъдещия макет. За релси и стрелки съм се спрял на Пико - А.
Искам да имам еднопътно трасе, мост, тунел. Разгледах готови планове на трасета в НО, публикувани във форума.
Най ми допадна нещо такова:
http://www.scarm.info/layouts/track_plans.php?l=bg<p=41
Като предпочитам долу в ляво входната стрелка да се замени с такава в крива, за да станат по-големи коловозите.
Ще помоля работещите с програмата за проектиране да помагат / аз нещо не мога да се справя добре ;D/.
И на този макет предвиждам дигитално управление на трасето, разбира се с възможност на се кара и аналогово.
Стрелките и откачвачките ще се командват от ръчен пулт - там няма да слагам декодери, че идва много скъпо а и няма да мога да се оправям с мултимауса.
ogiegp:
Не изглежда никак зле.Определено ми хареса.Чак се замислям дали да не се пробвам и аз нещо :blush2: Само зяпам и нищо не правя :blink:
Успех в новото начинание.Качвай снимки смело :good: :good: :good:
Best Ripper:
--- Цитат ---Като предпочитам долу в ляво входната стрелка да се замени с такава в крива, за да станат по-големи коловозите.
--- Край на цитат ---
Тука директно удряш на греда! Входната стрелка е тройна, такива има само прави, не и в завой. Мога да си поиграя да прехвърля трасето от флайшмански на пиковски линии, както и да го преработя "долу вляво" за удължаване на коловозите.
JORDAN:
Би било супер !
Моят макет ще е по-дълъг с 24 см.
JORDAN:
Ще ползувам флекс релсите на Пико А.
http://www.modellbahnshop-lippe.com/produkt/PIKO/15-4-0-20895-007001-0-0-0-0-2-0-grp-gb-p-0/ein_produkt.html
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия