Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout
Проект за макет в НО
JORDAN:
--- Цитат на: Best Ripper link=topic=4531.msg94742#msg94742 date=1398188605 ---Тука директно удряш на греда! Входната стрелка е тройна, такива има само прави, не и в завой. Мога да си поиграя да прехвърля трасето от флайшмански на пиковски линии, както и да го преработя "долу вляво" за удължаване на коловозите.
--- Край на цитат ---
Може би е по-добре на мястото на тройната стрелка да се сложи обикновена, а доста преди това в завоя след изхода от тунела да се сложи стрелка в крива.
pavel75:
Това е малък макет и може да направиш 2 транзитни коловоза, не 3. Да развиеш глухи и изтеглителни коловози за малко маневрена дейност.
JORDAN:
Давайте идеи.
Не бих могъл да отделя повече място, но ми се ще да е атрактивно и да става преди всичко за каране и маневри.
Иначе реализма на къщички, селца и т. н. не ме вълнува чак толкова.
IKAR:
Според мен ти трябва още мааалко по-голяма дължина на правите участъци - примерно още 20 до 40 см., за да стане целият макет примерно 270-280 см. Така, както е сега, в един момент, особено ако са по-дълги влаковете, ще почне да те дразни -таман влакът ще влезе в правата и тя ще свърши....За протокола, и аз съм до под кривата круша точно поради тая причина - не мога засега да изчопля място за по-дълги прави участъци, плюс разбира се, че се стягам за чужбина.....
Другият вариант е, ако хептен няма как да удължиш коловозите е, да не са ти много дълги влаковете - примерно да си в първите епохи и да не използваш дълги четириосни вагони и локомотиви с голяма дължина, или пък да се пресъздава романтиката на второстепенните линии, по които по начало не са се движили дълги локомотиви/вагони....А моите са баш от най-дългите......
Best Ripper:
ОффтУпик...
Уважаеми колеги, колегата JORDAN изрично е писал какви максимални размери може да е плотът. Защо трябва да му се обяснява колко трябва да е?! Просто думата "компромис" не е гадна, недопустима и забранена. Сега няма ли да му дадете и съвет коя стена да събори, че да осигури нужната дължина?! Или човекът има някаква си определена нужда /съобразно обстоятелствата/, но ние да си пишем на вереф ей така - да се направим на умни и знаещи... :angry: Като не можете да помогнете с конкретни неща, не пишете само за спорта и за самото писане. Не е срамно да си замълчите, когато не може да помогнете - няма да ви помислят за неразрибащи, незнаещи и няма да ви омекне достойнството. Напротив - като пишете неадекватни неща, просто затвръждавате обратното мнение за вас...
По темата вече...
JORDAN, мислиш за флекс релси, но някои колеги се отказаха от тях поради недоброто им поведение при температурни промени. Така че събери повече информация по въпроса, за да не излезе накрая, че си се минал.
Иначе мога да ти направя подобно трасе и с флекс релси на Пико, и с "твърди" А релси...
Другото нещо е, че не е добре коловозите на едната гара да са много по-дълги от тези на другата. Вярно, че ти си с една реална гара, а второто го мислиш като промишлено-маневрен клон, ама тогава дълги влакове въртиш само по дългото трасе, без да влизаш в английската стрелка в центъра. За там искаш не искаш трябва да пращаш-приемаш къси влакове... А ще има ли смисъл тогава цялото удължаване на коловозите на основната гара?
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия