Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout

Проект за макет в НО

<< < (4/8) > >>

Mixy:
Ето още една идея за макет, която може да обмислиш:

Предложение за макет с Marklin K-релси

Размерът е доста по-широк от твоя лимит, но планът позволява лесно "скъсяване" като се премахнат по 2-3 прави релси от хоризонталните линии в трасето, както и най-късия коловоз в гарата. Има и индустриален клон за маневри, както и скрит коловоз в тунела, което дава много възможности за каране. Ако се преправи с други релси и с криви стрелки в дясната гърловина на гарата, най-външният коловоз може да достигне 130cm използваема дължина и да остане и място за сигнализация.

Mixy:
Примерно нещо такова (нахвърляно доста набързо):

Размерът е 244 x 100 cm. Ако се оправи и лявата гърловина, гарата може да стане съвсем прилична и за по-новите епохи. Не знам обаче дали и как ще стане с друг тип релси...

JORDAN:
Макета, на който съм се спрял първоначално ми харесва повече.
Само дето ще му направя лявата гърловина ( ако така се казва ) със стрелка в овал.

Кефи ме това, че е предвиден и мост и тунел.

Може, ако релсите на Пико са толкова лоши, да направя макета с релси на Тилиг.
Но и сега имам доста релси на Роко от сетове, ще имам релси и на Пико от сетове.

Ако някои има релси на Пико и стрелки на Тилиг, моля да каже дали са съвместими, дали могат да се ползуват заедно ?

Mixy:
PIKO и Tillig релсите са хубави, но стрелките там са с ъгъл на отклонение 15 градуса или по-малко. Макетът, на който си се спрял е с релси на Fleischmann и там ъгълът е 18 градуса. При Roco Geoline и Marklin K, стрелките са на 22,5 градуса. Имай в предвид, че колкото по-малък е ъгълът, толкова стрелките изглеждат по-близо до реалните, а при по-големи ъгли пък се получават по-компактни отклонения, съответно по-дълги коловози в гарите.

JORDAN:
http://www.modellbahnshop-lippe.com/produkt/Tillig/4-4-0-24143-007004-0-0-0-0-2-0-grp-gb-p-0/ein_produkt.html

Май ще е с такива релси и стрелки на Тилиг.

За да не съжалявам после.  &bgflag

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия