ВАЖНО !!! | IMPORTANT !!! > Календар на събитията
Themofeszt 2014, Будапеща, Унгария
emilchaushev:
Разликата идва от самостоятелното сглобяване на модули. Разликата от стандарта, както писах и в Анализа от срещата понякога е до 2 мм.
А в Унгараия ще участват и модули, които не са само на двата клуба и техните членове.
pach:
Как ще оправите въпросните 2 мм като не е ясно от къде се взима разликата?
Или поне в отговора ти не става ясно. Самостоятелно сглобените модули в какво се различават от останалите?
А за Унгария логично, че не само на двата клуба ще са модулите, ама какво означава това?
Ще ги равнявате по другите модули как ... или имате мостри тук?
Например BGTT има направени шаблони, които се монтират към еднаквите чела без никаква хлабина
и ако е спазена техниката и технологията на сглобяване резултата абсолютно винаги
е един и същи независимо кой , кога и как точно е сглобил модула.
Има ли нещо такова от другите модули участници в срещата или как... :scratch_ones_head:
Ясно е че по чертеж всичко съвпада точно, ама ако нещо не е направено по чертежите...
Нещо...нищо... :blink:
:scratch_ones_head:
Жоро:
...We're going to play at 100 cm level,...
Това да не е някаква грешка...или аз не вдявам с моя английски!?! :scratch_ones_head:
schatsi:
...ако не е грешка , ще трябва да правим нови крака за всички записани модули....ужасТТ :wacko:
emilchaushev:
Хей ръчички, хей ги две
И шаблони има и се раздадаха, но теорията е едно, чертежа е друго, а изработката трето. Например има релси под които има по милиметър и кусур тинол и релсата не е легнала на платката, има надигнати платки, има платки, които не са на оста... Творчеството е доста колоритно, от където ни дойдоха проблемите и на срещата и за това избивахме фиксаторите. Но е логично когато сглобяваш модула и нямаш вече изработен, по който да се равни да има такива фалове- все пак никой не иска да губи време в четене на технологии :) . За модулите на КЖМБ мога да гарантирам, че са абсолютно съвпадащи със стандарта, защото Той ги сглобява, а освен това сме ги равнили всеки към всеки, а аз лично съм ги и мерил, а и Гавраилово миналата година беше проверена на практика пак в Унгария.
Участието на модули извън клубните е логично и е факт, защото с последната инициатива, доста хора вече притежават по един, два или три модула. За Националната среща модулите ги бях регистрирал във Fredl, а Габор пък си хареса конкретни модули, които поиска за Унгария и които не са на клубни членове. Сега е момента да кажа, че всеки, който си направи регистрация във Fredl е необходимочсамо да ми се обади за да му прехвърля модулите, за да не ги въвежда наново. На Всички тези модули съм направил идентификационни табелки, които са залепени от вътрешната страна на модула, тъй като при големи срещи това е почти задължително.
Жоре анлийския ти е чудесен и си го вденал у место. 100 см ще е височината на цялото трасе, заради децата. Това е решението на организаторите, което беше единия търкулни камък да откажем участието на H0'гарата, тъй като монтажа и на 1м става доста сложна задачка. Дори в момента на 1,30 се прилагат невероятни пластики, полуприлягвания, еквилибристики и чупки в кръста за да монтираме модулите един към друг. По скоро тук трябва да мислим дали да правим нови крака или да преработваме сегашните да могат да се използват за двете височини.
Още една подробност- закриването на трасето със завеси ще е само за гарите. Проходните участъци ще са открити. За сега очаквам отговор дали организаторите ще осигурят завеси или ние ще си ги носим.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия