Главен форум | Main forum > Останалият подвижен и неподвижен състав | Rest of the mobile and immobile composition
ЖП Ешелони / Ешалониране на техника
Krasi Tankista:
Че кой ти говори за съветски, Мите? Ти не четеш ли постовете до края? Именно нацистките имам предвид.
:ok:
mitko0888:
Чета, ама та ка съм разбрал - СССР след победата да прехвърли в райха всичко заграбено ...
Кажи все пак (като спец в танковете) за моето тигърче - Херпа са го кръстили Tiger Hybrid, а пък хибридни - с ел. задвижване, са само прототипите на този тигър, както и плъшока, и други, които имат съвсем друга форма.
pach:
Дред, това DR понякога нищо не значи...руски вагони по нашите релси не си ли виждал.
Истината е, че не го видях, а имах спомен от къде е снимката...но моя грешка! :blush2:
Даже разглеждам чертежи на кв2 за размери, че излиза по-тесен така :blink:
Краси, за мен като не специалист, дали е Pz.Kpfw-IV или Pz.Kpfw-VI. до сега беше "все тая".
Ама едното било "Майбах", а другото "Тигър", това от съветските филми ми е останало - всичките
лошковци на вериги бяха все "тигри"!!!! Но сега се просвещавам малко, да се не смееш много!!! ;) :blush2: :lol:
Още издирвам снимката на български танк товарещ се на наша /дали/ жп платформа, ама за сега ...се заглеждам по други... :scratch_ones_head:
ПП И ся кво се получава /?/ Тигрите дето ги имам и към които се стремя,
всъщност не са били български и следователно не ми трябват... :scratch_ones_head: :fool: :( :swoon: :search: :nono: :no: :fie:
Поне разбрах, че за една българска танкова рота ми трябват 12 бр. Pz.Kpfw-IV "Майбах"-а, или поне за резервния взвод - 9 броя.
Krasi Tankista:
--- Цитат на: mitko0888 link=topic=4558.msg118527#msg118527 date=1588085819 ---Чета, ама та ка съм разбрал - СССР след победата да прехвърли в райха всичко заграбено ...
Кажи все пак (като спец в танковете) за моето тигърче - Херпа са го кръстили Tiger Hybrid, а пък хибридни - с ел. задвижване, са само прототипите на този тигър, както и плъшока, и други, които имат съвсем друга форма.
--- Край на цитат ---
Мите, не съм фен на този танк, дори да е наистина високо инженерно постижение. Моля те не ме карай да влизам в подробности. Смятам, че не бутиковите изпълнения като него са решили нещата във ВСВ, а многото по - малки, по - многобройни и по - трудолюбиви труженици. Като искаш бутиков истински герой обърни се към СаУ Фердинанд. Не ми се рови в бумагите сега. Ще погледна дали няма повече подробности в Нета. С електрическа трансмисия е Тигърът на Порше. Той изглежда така:
Твоят е с шаси на Хеншел и то късен.
Ето тук, мисля че има нужната информация:
https://topwar.ru/17719-bronetankovaya-tehnika-germanii-vo-vtoroy-mirovoy-voyne-tyazhelyy-tank-pz-kpfw-vi-ausf-n-tiger-sd-kfz-181.html
;D
pach:
Урааа,намерих споменатата от мен снимка на български танкове прит оварене на жп платформи от 2-та епоха!!!
Там освен "Майбах" /мисля.../ има и "Прага" /предролагам чешки модел танк/...
Тоест аз отново имам цел за военен ешалон от тази епоха в ТТ!!! Може би сборен като този на снимката :scratch_ones_head:
Има видимост и към някакво оръдие /88 мм??/ с камион /опел?/ и още някакво гъсенично средство /близкия план/.
Някой ще може ли да ме просветли подробно за моделите видни на снимката?
/че да науча и аз още нещо, без да глумя/
bg&flag
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия