Главен форум | Main forum > Останалият подвижен и неподвижен състав | Rest of the mobile and immobile composition
ЖП Ешелони / Ешалониране на техника
dred77:
--- Цитат на: pach link=topic=4558.msg118535#msg118535 date=1588094477 ---Някой ще може ли да ме просветли подробно за моделите видни на снимката?
--- Край на цитат ---
Panzer 38 /Czech design/
Panzer IV
Тук има доста интересни неща : https://tanks-encyclopedia.com/ww2/nazi_germany/Panzer-38T.php .
Най отпред на снимката мисля, мисля че е Panzerkampfwagen 35(t)
https://tanks-encyclopedia.com/ww2/nazi_germany/panzer-35t
pach:
Благодаря ви!
Тоова последното е немското име на танк Шкода явно.
Ето и една снимка, която нагледно показва разликата в пропорцийте между
двата най-известни танка от онова време. Поне за мен е доста показателно:
Като знам колко голям е Т-34 от живи впечатления вътре и вън, то тигърът наистина е бил със страховит вид!!!
mitko0888:
Все пак едното е среден танк, от който са произведени над 40 000 броя.
Другото е тежък танк с малко над 1300 бройки.
Но тази снимка е добра идея да не правя ешалон, но ще направя изложба / музей. Значи трябва да намеря Т-34-85.
Krasi Tankista:
--- Цитат на: pach link=topic=4558.msg118538#msg118538 date=1588105771 ---Благодаря ви!
Тоова последното е немското име на танк Шкода явно.
Ето и една снимка, която нагледно показва разликата в пропорцийте между
двата най-известни танка от онова време. Поне за мен е доста показателно:
(Image removed from quote.)
Като знам колко голям е Т-34 от живи впечатления вътре и вън, то тигърът наистина е бил със страховит вид!!!
--- Край на цитат ---
Страховит....? Просто е по - голяма цел. Т 28 и Т 35 са бая по - страховити, но това с нищо не им помогна. За един танк е важно не да бъде страховит, а да има съответните бойни качества и то балансирани. Основното такова е най - малък брониран обем, съответно минимален размер, което до 80 - те години на 20 век беше особено важно. От това произтичат и много други преимущества, но най важното е, че трудно се уцелва.
;D
gzo:
--- Цитат на: Krasi Tankista link=topic=4558.msg118543#msg118543 date=1588136175 ---.... Основното такова е най - малък брониран обем, съответно минимален размер, което до 80 - те години на 20 век беше особено важно. От това произтичат и много други преимущества, но най важното е, че трудно се уцелва....
--- Край на цитат ---
Ниския силует вече не е актуален. Беше едно време, когато танковете основно се спираха от противотанкисти. Днес се спират отгоре. Я с ракета, я с дрон. За съжаление на милитаристите тези машини нямат бъдеще и ще изчезнат най-естествено по аналогия с динозаврите. Струват много, а в една война бързо дават фира, унищожени от противник в пъти по-евтин. Мястото им ще заемат високо мобилни колесни шасита с леко въоръжение, при това упрявлявани дистанционно с камери и сензори. При липса на екипаж отпада нуждата от броня, мощен двигател, филтро вентилационна система, противопожарна система и куп други системи утежняващи платформата. Само най-бедните армии ще поддържат конвенционални танкови войски, но и това ще е до време.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия