Гордо представям "почти финала" на моя проект "Гара Кресна". "Почти финал", защото градската част върху четвъртия модул не е започната. Тя ще бъде разработена след участието ни в Прага 2015 заедно с още един модул, съдържащ само градски пейзаж. Гарата не пресъздава действителна българска гара, въпреки името си. Намерението ми беше да пресъздам гара, построена в Епоха І, но експлоатирана между 1940 и 1950 год. Това се наложи заради изобилието на сгради в Епоха І и дефицицита на фигури и превозни средства, произвеждани за епохите преди Епоха ІІІ. Гарата е изцяло клубна собственост, макар че е съвместно финансирана от КЖМБ, няколко клубни члена и мен като главен инвеститор. Сглобяването на дървената конструкция, поставянето на релсите, цялата електрическа част и управлението са дело на Емо Чаушев, Ванката Йорданов монтира диоди на уличните лампи /Благодаря ви, Емчо, Ванко - ще почерпите!/, всичко останало изпълних аз. Ползвах, както винаги, само качествени продукти на следните фирми : Faller, Vollmer, Weinert, Busch, Marks Metallmodellclassic's, Kibri, Piko, Artitec, Silhouette, Saller и, разбира се, Елида-Тодор Тодоров. Смятам, че успях да пресъздам и любимия на много хора сезон "златна есен". Благодаря на всички, които ме подкрепиха.

Повече снимки на
http://mgirginov.snimka.bg/hobby/fremo-moduls-in-h0-tt-and-n-scale.616152.34980870