Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Основни похвати в макетирането | Basic steps in creating a layout

Лозе в N(1:160) и Шато върху модул N-RE

<< < (3/5) > >>

emilchaushev:
Ето как изглеждат заготовките на 200 лозички

И сега следва изработването на коловете.... След няколко дена

ivo:
;) ааа къде е гроздето ...

emilchaushev:
"ти пък не може така - 25 мм си е точно на 100г асмата :Р"... се изказал един съфорумец....

Май- май по- лесно е да се бъзикаме... хайде сега да разясня за тия дето не им се мисли.. или не могат.

25мм е дължината на телчетата, които режа за всяка лоза. Това съвсем не значи че лозата е 25мм висока, защото:
1) от тези 25мм, 8 мм отиват в хоризонталната част;
2) 5мм  отиват в земята за закрепване'
...  с което лозата става 12 мм, което е 1920мм до най- високата й точка.

Технологично погледнато първата носеща тел се слага на 70-130 см височина, като следват втората тел на 35 см от първата и трета тел на 40 см от втората... та ако ги съберем получаваме 2050 мм тотална височина на лозата.

.. Та асмите са в главите на някой дето им е зелено гроздето май или са ритали само кестени по улиците.

Позволете лозарството да е част от фамилната ми история и това е причината да изградя такъв ландшафт на модулите си.

Когато тръгна да оформям редовете ще ви запозная с разстоянията между коловете, между редовете, между лозите и т.н.

mitko0888:

--- Цитат на: ivo link=topic=4589.msg96234#msg96234 date=1409548393 ---;) ааа къде е гроздето ...

--- Край на цитат ---

Ето го гроздето ...

А сега по същество: Размерът има ли значение?

В някои страни има развити железници. А и лозята им ги бива (мнението е от личен опит). Около някои железници, наример наблизо до това място:

лозята изглеждаха така:

Мога да дам още много примери и от други близки до нас и известни в Европа места, около които има влак. И лозичките изглеждаха поразително по същия начин - Франция, Италия, Германия.

Естествено че на теория има и първа тел на 1.30:

ама има и на 0.60 - 0.80:

Поне така е на книга. (между другото - формираното лозе е на долния тел, не на горните)

Примам че този модул ще пресъздава нещо нашенско, уникално, като на първата снимка. Естествено че може да има и такива лозя. В такъв случай подобна снимка трябва да придружава модула. Иначе всеки нормален зяпач ще възприеме лозето като мен - далече от общоизвестните в близките на жп феновете лозя.

А дали това са безцебни брътвежи? За някои са безцелни, за други може би са полезни... Със сигурност картинката, съдържаща този текст, за мен е абсолютно безполезна.

emilchaushev:
Митко мерси за уточненията. Това има смисъл и съм ЗА такъв диалог, защото темата се развива конструктивно.

Понеже хейтърството от страна на втория ми " любим " потребител urko продължава, просто спирам да публикувам.

Явно форума се превръща в машина за оценки, което меко казано е разочароващо, тъй като видните оценители не смеят дори да пъбликуват коментари в темите за да не бъдат оценявани.

Ако форумната администрация преценява, че това е начина, нека очаква полезни и приятни теми  за моделизма от тези потребители. До тогава аз приключвам участието си тук.
Пожелавам на форума бляскаво бъдеще и повече паметни потребители.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия