Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout

макета на Светльо

(1/3) > >>

svetljjjo:
Озаглавявам темата макет защото подфорума така е озаглавен иначе това едва ли може да се нарече макет на нещо  ;D
просто е това което на мен ми доставя удоволствие а имено гонките .
Наел съм няколко пияни руски машинисти и те си организират гонки 2 пътнически и 1 товарна композиций се гонят като луди.
а по някога си организират и гонки само с локомотивчета  :lol:

Общ поглед върху "макета"  размер 125 на 190

може да се наречат 5 трасета с връзки помежду си . Като най външните 2 са супер високоскоростни релси флейшман от Z профил бронзови ако така се нарича профила който е пълна имитация на реалните релси.
Третото от вън на вътре е от П профил на старо пико картонени железни релси но са добри не са ръждясали .

А ето и връзките между трасетата в по едър план
От лявата страна

И от дясната страна

това е самоделно управление за стрелките

а с това карам шим контролер с компютърно захранване

Да спомена само че 2 от локомотивчетата са ми с 6в моторчета така са си заводски lima
и при 12в сами се сетете за какви скорости става въпрос  :lol:
5 мин въртят на място докато зацепят.  :haha:

но най голямото ми удоволствие е да ги гледам как се настигат изпреварват задминават като пусна 3 композиций да вървят едновремено понеже локовете се движат с различни скорости а и трасетата са с различна дължина
Пуснати на средно около 8в се настигат разминават изпреварват и на мен ми доставя истиско удоволствие да ги наблюдавам

Вие как се забавлявате с вашите влакчета ?

И сега най вътрешното трасе което минава през тунела виждали ли сте такива дъги .
Това е флейшман сигурно още от 40 години като най малко 20 години са стояли в някое блато  :lol:
Толкова ръжда не е истина . Изшкурих ги до блясък само отгоре разбира се а от долната страна всяка една релса е запоена с кабелче за следващата и воала става за каране обаче могат да минават само 2-осни локомотиви и 2 осни малки вагончета всичко останало не може да вземе завойте защото не може да се сгънат толкова.

Ivo Nedkov:
Здравей.
За мен това си е макет:
Има основа, линии, къщички, тунел, управление на стрелките, захранване.
Това е чудесен пример, че и с малко средства
може да се направи нещо, щом човек има желание.
Някои хора и толкова нямат.
Важното е на теб да ти харесва и да се забавляваш...
Приятно каране на влаковете.

pach:
bategojko това, че е на една плоскост има някои аксесуари типични за един макет, не значи че го прави такъв.

Същото може да се каже и ако го наредиш в тази конфигурация, заедно с "тунела" (пълна бутафория) и
различните сгради, дори перони да сложиш на ... кухненската маса,
 ама се опитай да обясниш на домашните, че това е "макет"!
 :lol: :lol: :lol: :lol:
Не виждам никакав смисъл нито в състезанията, нито в движението по така организираните овали.
Обикновенно на това другите му казваме "тестова дъска" щото за друго не се ползва.

Но svetljjjo, щом си те кефи, карай си с наслада...по ... "макета" макар сам да си уточнил, че е силно казано така!
 ;D :hi:

tritehiksa83:
Всяка конфигурация, сложена то на плоскост или на под или на стена ако щете е макет.
Макета не се позовава на подобни изисквания, сам по себе си всеки е индивидуален и се подчинява на желанието на създалия го.Макет не е задължително пресъздаване!Казва го човека направил макет на Константинопол от хартия, надявам се, че ще уважите мнението ми :) .

pach:
Разбира се!  :hi:

Аз имах предвид това:
http://www.railwaypassion.com/forums/index.php/topic,3505.msg69898.html#msg69898
 :yes:

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия