Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout
макета на Светльо
svetljjjo:
--- Цитат на: pach link=topic=4598.msg96445#msg96445 date=1410760277 ---Не виждам никакав смисъл нито в състезанията, нито в движението по така организираните овали.
Обикновенно на това другите му казваме "тестова дъска" щото за друго не се ползва.
--- Край на цитат ---
Е аз няколко пъти попитах вие как се забавлявате с вашите влакчета какво правите с тях ама не получих отговор ;D
Така наредените овали не са просто овали те са свързани помежду си някой в 2 точки други само в 1 .
Пускат се примерно 3 композиций с по няколко вагона обикновено са 4 или 5 зависи какво ги тегли знаете различните локомотивчета имат различно сцепление освен това и различна скорост на движения от общо 8 лока които имам за сега няма 2 с еднаква скорост разбира се те всичките са ми и различни модели нямам и 2 еднакви модела ;D
Та пускам ги тея 3 композиций на някаква средна скорос да кажем 8в примерно и отивам при стрелките и си поставям задачи от сорта примерно най външната композиция да размени местата си с най вътрешната или със втората . Това става само със стрелки в постоянно движение само в 1 посока . Не спирам влаковете не давам заден ход само напред като видео игра е изисква се доста бърза реакция и голяма концентрация има доста голяма тръпка поне за мен адреналина ми се качва. Това тества уменията и реакцийте на тоя който си играе до краен предел.
Разбира се в повечето случай стават аварий когато единия влак още не е излязъл от стрелката а дугия влиза ето ти истинска жп катастрофа. Лока излиза от релсите няколко вагоне се обръщат забавно е .
Държа дебело да подчертая че компютърното захранване изключва за мили секунди така че няма никаква опастност за моделчетата те и без това тея дето карам почти нямат буфери това е единственото поражение ако се случи.
А гонката с локомотивчета е следната пускам ги всичките едновремено на 1 от трасетата обикновено на второто за да мога като някой почне да настига друг да го прехвърля или в ляво или в дясно и за да не се ударят и отново да го върна като се освободи място и разбира се се чака и подходящ момент и това си е забавление и пак се изисква концентрация и мисъл.
А ако според вас това е само тестова дъска то тогава смело мога да заявя че тя тества моделите до ръба на техните възможности
както се казва до краен предел :lol:
tritehiksa83:
Аз лично приветствам Светльо, моят начин за забавление е спазването на определено разписание, и разчет на трасето със скоростна сигнализация която се спазва.Така влака не обикаля просто а се движи според трасето и разписанието.правят се и маневри и композиране на различни влакове.
ritchie:
Изглежда доста интересно !
Какви скорости развиваш ?!
tritehiksa83:
Разчел съм трасето до 120, има намаления на участъци до 90 и 100 км и 15 за руски вагони както и до 5 км в някои отклонения в гарата.
svetljjjo:
все се канех да питам като казвате че спазвате скорости какво точно имате в предвид ?!?
Как изобщо измервате скороста на движение .
Пак ли спазвате съотношение 1/87 .
Кажи малко по подробно как спазваш разписание кога тръгва влака как нагласяш скороста как е измерваш че е тази която желаеш или която е указана .
ако си като мон с различни модели локомотиви които имат различна скорост на движение при едно и също напрежение тогава как се би се получило .
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия