Начало    Контакти
Проекти    Новини    Събития    Статии    Връзки
Последни публикации в сайта
Клуб "Стендов Моделизъм България" организира Осма открита изложба-конкурс за стендови модели (всички мащаби и категории).
Кушет вагони на БДЖ произведени в ГДР и техните модели в H0
Галерия снимки и видео - "Булколекто 2011"
Цяла железница е сред експонатите на „Булколекто“ в Пловдивския панаир
Национална среща на железопътните моделисти в България
RailwayPassion.com - Форум за железопътен моделизъм
24 Май 2012, 20:29:23 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Заглавна Страница   Помощ Търси Вход Регистрация  
Анкета
Въпрос: Колко пинов да бъде конектора?
9 пина - 1 (5.3%)
15 пина - 11 (57.9%)
25 пина - 7 (36.8%)
друг (поясни) - 0 (0%)
Общ брой гласове: 16

Страници: [1]
  Изпечатай  
Автор Тема: Относно куплунга за свръзка на Фремо модулите  (Прочетена 1155 пъти)
EMPEROR
Moderator
Сделки: (5)
Hero Member
Публикации: 1944

HO | IV,V | DB,DR,DB-AG | София

Профил
« -: 07 Май 2008, 09:49:42 »

Анкетата мисля говори сама за себе си. Времето си тече, никой нищо не казва, затова ще има гласуване с краен срок 24.05.2008г, след което се взема под внимание броя гласове и печелившата опция става стандарт за Фремо БГ. Гласувайте, за да няма после хър-мър.
Активен
pach
Сделки: (22)
Hero Member
Публикации: 7494

TT-идеалният мащаб! BGTT, БДЖ,

Профил WWW
« Отговор #1 -: 07 Май 2008, 09:54:15 »

Гласувам за 25-пиновия , защото предлага повече възможности , като повече връзки (бъдещи) и повече възможности , например няколко пина в паралел с цел по-голяма мощност през него.Да не забравяме , че някой ден ще са доста модули и дебелите проводници от 1,5 кв.мм е желателно да "преминават" през няколко пина в паралел за сигурна връзка...
Активен
EMPEROR
Moderator
Hero Member

Профил
« Отговор #2 -: 07 Май 2008, 09:57:34 »

Аз лично гласувах за 15... в една друга тема се коментира това... измислихме ги до 5-6 пина... другите просто няма с какво да се запълнят... и отначало бях за 9 пина, но ето да речем сме пропуснали нещо или както казваш няколко пина в паралел. Затова моят вот отиде за 15 пина като компромисен вариант.
Активен
ivo
Сделки: (4)
Hero Member
Публикации: 876

HO - II-III, София

Профил
« Отговор #3 -: 07 Май 2008, 16:49:55 »

Аз гласувах за 15... това според мен е достатъчно. усмивка Но нека болшинството реши.
Активен
Adrian
Сделки: (151)
Hero Member
Публикации: 4519

Купи и ще ти олекне! DR/DB/BDZ 4-5 ep. HO София

Профил WWW
« Отговор #4 -: 07 Май 2008, 17:20:20 »

Аз па няма да ви кажа за какво гласувах !
Активен
pach
Hero Member

Профил WWW
« Отговор #5 -: 23 Май 2008, 12:39:32 »

Ей , утре е крайният срок , хора !!! Какво само 13 човека ли сме  ???
...хм , после ще се натискат да дойдат в клуба , ама нъц... голяма усмивка голяма усмивка голяма усмивка
Ще видим ние тая работа! намигване
Активен
pach
Hero Member

Профил WWW
« Отговор #6 -: 26 Май 2008, 16:02:24 »

Тук май резултата е ясен! намигване
А сега кой ще определи кое краче - за какво ще е ?
(не че моя модул ще е готов за срещата , ама ето още една причина ... намигване)
 голяма усмивка голяма усмивка голяма усмивка
Активен
pach
Hero Member

Профил WWW
« Отговор #7 -: 02 Юли 2008, 09:00:15 »

Трябва срочно да се каже кое краче за какво ще го наречем и кои ще са свободни/резервни такива.
На последната среща , освен , че аз  бях навързал релсите от двете трасета  в паралел , тъй като не съобразих , че имаме ухо :-[) стана много горещо и от забавянето ни при свързването на модулите в електрическата им част. >тъжен
Хей почваме да губим ценно моделно време в прозаични действия!!!
 голяма усмивка голяма усмивка голяма усмивка
Хайде тези които са по запознати с цифровото управление , да разпределят крачетата по куплунзите (по две /три на верига за резерва и по лесно спояване) и да се уточнят най-накрая.
Аз предлагам по модулите в ляво и дясно да има по един гнездов куплунг (женски) стабилно закрепен на гръбната страна (север , но непременно да се уточнят разстоянията от края на модула , тук се сещам ,че не е уточнено и краката на всеки модул къде ще се монтират - не трябва да пречат !Да не се окаже ,че краката закриват тези куплунзи де...) , като вътре между тях да са свръзките в модула , а от вън да са къси , от модул до модул (в рамките на мах.500мм дължина) свързващите кабели съответно оборудвани с два (в двата си края) щифтови куплунга (мъжки).
Така ще оставим системата за разширения и допълнителни промени - например тези външни свързващи кабели могат в последствие да бъдат сменени с такива които осъществяват не само връзката м/у модулите но чрез тях могат да се извеждат допълнителни връзки към мишки за управление и тем подобни.Така повече няма да се дупчат вече готовите модули .Всъщност тези допълнителни куплунзи могат да бъдат изведени и като трети(и повече) също на северната стена - въпрос за обсъждане и уеднаквяване на нашият си "стандарт".
Хайде , чакаме идеи и предложения , или пък направо решение за развитие на системата!?!?!?!
 усмивка
Активен
EMPEROR
Moderator
Hero Member

Профил
« Отговор #8 -: 05 Юли 2008, 15:47:40 »

На мен пък идеята ми е висящ кабел с накрайник (уточненият вече) и да се свързват там, където са ръкохватките на двете страници. Разбираме се примерно на лявата страница да е женски куплунг, на дясната - мъжки. Пък спецификацията за пиновете ще гледам да ви я "снеса" тия дни усмивка
Активен
Страници: [1]
  Изпечатай  

Отиди на: