ROCO 63768 RH 1014 007-7 OBBТегло: 485G c 14G добавени от мен (на всичките 1014 им слагам по 14г в кутията за говорителя)
Почти го бях отписал това.. 5 седмици но дойде.

Това е от по новите, сини кутии. Има промени по частите от вътре малко. смениха чупливите кардани топки с метални (доста съм сменял от ранните пластмасови на тези), нови винтове по талигите.. смазката на този не беше изсъхнала даже. Смениха и материала на ечваните части.. тези (като чистачки например) са още по досадни за поставяне и от предишните. И по черни, и по лъскави.
Модела е един от по новите, издаден през 2006 (най новия е от ноември 2010). Жалост все още няма LEDs. Надявам се идващия през 2017 да има диоди че тия лампи за нищо не стават....
trix 1012 и jc 1822 имат диоди с модулация и са на пълна светлинност на около 7V DC... но все пак са и 2х цената.

Зеления ми jouef bb36000 размаза зъбците на два колесника.. извадих ги и само 2 колесника са моторизирани сега. никой няма части и само мога да чакам hornby да докара някои евентуално. жалко че модела отново дере и предполагам че има още изядени зъби на вътре, но отново, части няма.... кофти. дойде добре, тествах го добре, после след 5 минути пробег седмици по късно се разпадна. но какво да се прави. мога да купя още един thello и да сменя тялото......

br111 от роко го оставих да тегли 7 вагона цяла седмица за да видя какво ще стане. тове е ~160 часа без да спре. вагоните ми се разкърцаха, но лока нищо. отворих го, преглeдах, ала бала. като ново вътре.

поръчал съм един куфар части от роко за 1014, защото в бъдеще те ще са ми главните. и са много лесни за подмяна. смърта на jouef-a ми припомни колко е неприятно когато части не се предлагат на потребителите.

Локомотивната колекция до момента. Има много празни места.. трябва да взема и още кутийки. Работя по трасето също. Добавих 2м този месец и съм поставил на жената зaдачата да разчисти още място. както писах по рано, ползвам като unitrack и цените ми орат в покупките на вагони и локc така че леко по леко напредвам и там. омръзна ми да нося вагони напред назад и реших да направя депо. но 16м коловози + стрелки - направo ми се замая... евентуално ще го завърша.
локомотивите ги държа горе заради ръжда. вагоните обаче няма какво да им стане и седят доло. то е уж климатизирана избата ама не добре и малко студено/влажно. в началото си мислех всичко да пазя горе ама местенe ще доведе до повече щети отколкото ако седят долу постоянно.
честита 2017 на всички. 2017 се очертава много интересна с доста нови модели които очаквам да бъдат пуснати за продан.