Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Имам нужда от помощ при макетирането | Need help with layouts
Ето плана на РАСН в ТТ
mill:
Това ако го направиш.....малииии ::).То голямо нещо ,голямо чудо и хубаво изглежда релсовия път.Ама един приятелски съвет -ако не си правил досега макет,ще ти е адски ама адски трудно.И аз бях направил един чертеж с осморки,наклони....Бре като почнах, въртене сучене ,гледане -3 дни буксуваха тея локомотиви .....пощурях,не става и не става.Та се наложи да преначертая трасето.Няма да е много сложен,ама гаричка,перон като светне пак е кеф.
Така,че хубаво обмисли преди да почнеш.И аз мислех ,а тука лесно,там с летвички наклона ,така -онака ...ама ядец!
Иначе ти пожелавам много,много успех ;)
Vlado:
След като разгледах внимателно проекта и аз да изкажа мнение. Присъединявам се към това на muncho, но с уточнението, че не трябва нищо да те спъва при реализацията на каквото и да е. Като е сложно, нека да е такова. Много важно! Дерзай!
А инак виждам много сложно коловозно развитие, с което и аз, все пак имащ известен опит в макетирането, бих бил предпазлив. Хвърляш се в дълбокото, което е примамливо, но все пак внимавай. Пак казвам, чака те много труд. Имаш два пътя - единият ти предлага бърз и лесен на пръв поглед завършек и нескопосан и претупан резултат, другият - години работа, изпипан макет, но и много нерви докато стане. Все пак, както казах и по-горе, ако си го решил да е такъв, действай, пък то ще си покаже...
Успех отново!
:)
pach:
Спокойно колеги! Някъде бях писал - на практика това ще ми е четвъртият макет! ;) ако броя и първият (детски опит) ...Последният който бе реализиран преди 10 г бе с размери 410 см х 520 см , с над 40 стрелки и около 155 м релсови пътища. Седеше в средата на приземен етаж на вилата ми , ама това е друга история.При това изцяло аналогов , но се управляваше през "правец-8D" родният домашен осем битов компютър ;D
Щом съм ви показал за съвети и обсъждане проекта , твърдо ще го реализирам , виж за свободното време сте прави , аз срок не съм обмислял щото искам да ми е най-изпипаният макет (за сега ;D) но се надявам за около година да му се изкефим всички на специална среща но не при Жоро ;).Нали за това съм го разбил на три етапа / модула...
pach:
--- Цитат на: pach link=topic=466.msg4745#msg4745 date=1210251995 ---И тъй като съм нетърпелив като мома на мегдана , да видя мненията ви, започвам по именно извикване !!! ;D
Да влезнат първите трима !
Жоро , айде де , не ме мъчи (че утре ще кажеш примам поръчки към тилиг , пък аз няма да съм готов)!!! ;D
Адри приятелю , що мълчиш бе човек? ;D
Сашо , липсва ми критиката ти или се уплаши , че няма връщането ми в НО да спомогнеш? ;D
E-e-e-e-eй ...и чакам , чакам , вече час !!!
(Тодор Колев - "Нашия сигнал")
--- Край на цитат ---
Знам на кой е оригиналната песен , ама тази е по-комичната , по приляга тук.Е,кво сеа уплашиха се те тия тримцата , да влезнат следващите , да си кажат тежката дума :D
pach:
Eто за такава "машина" е предвидена да се монтира в челната гара от третия етап
Та как се казва такова съоръжение всъщност!? ::)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия