Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Имам нужда от помощ при макетирането | Need help with layouts
Ето плана на РАСН в ТТ
pach:
Най-малкият модул ще представлява или средно голяма челна гара (все едно Бургас) , или малък контейнерен терминал (имам голям мерак за такъв действащ кран) или пък съвременно дизелово или електродепо.Коловозното развитие дава шанс и на трите идеи .На левият край на коловозите ще има “машина за преместване на локомотиви” без стрелки .Хах , сега откривам , че всъщност не знам как се казва такъв “маневрен транспортьор”.Абе нещо като обръщътелен кръг но в права линия и без обръщане на локомотивите...А ...май съвсем ви обърках – ще потърся подходяща снимка в мрежата и ще я кача тук.
Този модул поради стандартното си разстояние между входно/изходните две релси позволава освен това да бъде включван освен на мястото си – минус първи етаж , така и по-горе на ниво първи етаж , през двата ляви глухи коловоза на основната гара. Е това смятам ,че го прави доста универсален.Дълъг е 160 см – най-вероятно ще е от две по-малки части!
Това е в общи линий... Ето и общият изглед:
Това е за сега като краен резултат:
Обща дължина на релсовият път – до 70 метра.
Брой на прави леви стрелки - 13
Брой на прави десни стрелки – също 13
Брой на криви леви стрелки - 2
Брой на криви десни стрелки – пак 2
Брой на “английски” стрелки – 2
Брой на кръстовищата – 1
Брой на гарите – 4 от всеки основен вид по една (крайна планинска ,разменна спирка,разменно/маневрена с депо и челна с допълнителни съоръжения)
Ами това е !
Искам вашето мнение , опит , критика и съвети ...Ще се опитам да дам мотивирани отговори на всеки въпрос , че изложението на проекта май много се разтегли и не за всичко съм се сетил сега.
Подчертавам ,че бих искал да ме посъветват и „старите” кучета който вече се наслаждават на домашните си макети и модули
pach:
Уф , сори ама се наложи по спешност да променя външният вид на темата , че снимките се оказаха големи , и бе досадно да го няма скрола отдолу (тоест бе мнооого надолу) за да могат де се разгледат добре.
А , не знам в замяна ти какво ще направиш за мен ::) , а инак идеята зрее доста отдавна , но не оставаше време да я подготвя за тук , пък виж днес каква тарапана настана...
;D ;D ;D
Бре аз ли си въобразих , ама май имаше една закачка от модератора ли , админа ли ...? :o
Както и да е ,чакам мненията ви - да не ви викам по именно!!!
;D ;D ;D
EMPEROR:
Алеле мале ... и в другата тема ... и тук ... ЕВАЛА ... на теб ще дам да проектирам моя бъдещ макет ;D
Ей това бях написал... ама ти продължаваше да постваш... та го изтрих и изчаках да свършиш, да не ти секвам мисълта :D
pach:
Ето това е да си "местен" - всичко можеш! ;D ;D ;D
Та въпреки , че за мен ще е голямо удовоствие (нима ще се откажеш от него) и предизвикателство да проектирам твоя макет (според твойте изисквания),не разбрах - ти взамяна кво ??? Обещаеш да сглобиш без тетрадката с измененията , като в оня брадат виц?
Ама без тетрадката може да се получи нещо друго...
;D ;D ;D
pach:
И тъй като съм нетърпелив като мома на мегдана , да видя мненията ви, започвам по именно извикване !!! ;D
Да влезнат първите трима !
Жоро , айде де , не ме мъчи (че утре ще кажеш примам поръчки към тилиг , пък аз няма да съм готов)!!! ;D
Адри приятелю , що мълчиш бе човек? ;D
Сашо , липсва ми критиката ти или се уплаши , че няма връщането ми в НО да спомогнеш? ;D
E-e-e-e-eй ...и чакам , чакам , вече час !!!
(Тодор Колев - "Нашия сигнал")
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия