Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Имам нужда от помощ при макетирането | Need help with layouts

Разширяване и модернизиране на макета

<< < (9/11) > >>

pach:
Клипа по актуалното състояние е заснет около 21.12.2О2О:
https://youtu.be/Owq9xZv8R6Q
 &bgflag bg&flag :hi:

pach:
Два клипа от старата част на макета:
https://youtu.be/AEUheKyAv6Q

https://youtu.be/wj84IalcT7E
 &bgflag bg&flag :hi:

Old Boris:
Имам питане и тъй като предполагам въпросът ми е главно към колеги в ТТ (1:120), се обърнах към Пламен (Pach) като вещ по форума и дълбоко въвлечен в макета на тавана, да ми даде имена. Той бе така добър и ми прати  една тема (Преброяване на чеТТата?!?!? railwaypassion.com) започната от него на 21 май 2010. Прочетох я с интерес, защото съдържа анкета, в която са отразени идеи, мераци, въжделения на хора от форума за бъдещето. Сега, десет години по-късно, може ли да отговорим на анкета и да видим прогреса ни?

И след това отклонение - питането ми. Имам десетина работещи локомотиви (парни, дизел, електро). Три са цифрови, другите аналогови. Тъй като изграждането и модернизирането на системата за управление на макета се забавя, исками се да дигитализирам повече от аналоговите локомотиви, което ще позволи по-голям трафик по макета, а не мога да подбера правилните декодери и имам нужда от помощ и съвет.
Локомотивите са: парен DR 01 tilig 02131; дизел  Herkules, PIKO 47580; дизел G1206, PIKO 47220; дизел BR 130, PIKO 47323; дизел BR 119, PIKO 47341; дизел Great Northern, tillig; triebzug ICE3, DB AG, PIKO 47007.
Ще бъда благодарен за информация. :hi:

jopeto:
Ваички декодери стават, нямат значение! Единственото, което те ограничва са размерите на самият декодер. В тендерът на 01 може да набуташ спокойно декодер за Н0. Ако си ограничен с пространството на корубата, ползвай декодери за N. Куплонзите и броят на пиновете, също не трябва да те притесняват, Средните пинове отговарят на стандартната букса, самоче са по-малки. Ако те притеснява, да си преправиш така пиновете, може просто да запоиш жизите от декогерът, директно на агрегатчетата (моторчета,осветление, други екстри, като звук електромагнити). Дигитализирай си смело и старото производство локомотиви, става безпроблемно! Моделчетата са си много готини, като сложиш декодер, стават вече с диодни фарове, може да си ги палиш гасиш, а ако ти се дават пари може да се сложат и електромагнитни куплонзи.  Използвай декодерите и за незадвижен подвижен състав. С най-обикновен декодер, може да си командваш осветлението на композиция вагони, направо с мултимаусът!   

mitko0888:
Не съм в твоя мащаб, но мисля че това няма знаечние за отговора.
На всеки локомотив, по производителя и номера, като го пуснеш в гугъла, излиза с какъв куплунг е. Напр.
Тилиг 02131 е с NEM 651
Пико 47580 е с NEM 652
Пико 47220 излиза пак с 6 пинов 651
Людмилата май и тя е с 8 пинов 652
и т.н.
Може да попаднеш и на някоя снимка иил статия за него.

След това си намираш хубав евтин декодер със съответния куплунг. Отваряш, мушкаш декодера, затваряш и си готов.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия