Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Създаване, ремонти и усъвършенстване на модели | Creation, repairs and tuning up models
БДЖ 07-хх от Revell BR 131/231
mitko0888:
Вече съм сигурен че ще завърша този проект след малко повече от 11 години ...
Някакъв интериор. По принцип това не ми е приоритет, но тук има достатъчно място, а и имам както оригиналните кабини на Ревел, така и "интериора" на Роко. Роковският не става, оригиналният трябваше сериозно да се окастри, за да има място за талигата. Но все е нещо:
Разбира се ще има и човечета. Сега ги подбирам, после ще ги боядисвам, ще видим колко от столчетата ще се събере, и готово. В задната кабина поне столчетата ще се виждат добре, ревелските ми харесват.
С подръчни материали и обемен монтаж стават и светлините. По принцип гледам да има три бели отпред, които искам да ми харесва как светят, да приличат на истински. И нищо друго. Но знам ли какво ще ми хрумне един ден. Затова изкарах прожектора отделно, сложих и червени, също на отделен токов кръг, има и лампа на кабината. С аналогово каране на малка скорост ще свети кабината, на по-висока скорост - прожектора. 6 светодиода с по две жици и съпротивленията - по моите разбирания всичко се скри доста прилично. Друго си е с платка, ама друг път... Ако (друг път) сложа декодер, няма да променям нищо в корубата.
mitko0888:
Стигнах и до последните детайли от този проект - машинистите. И това, което не се вижда - електро инсталацията. Върху оригиналната платка на Роко си добавих няколко неща. Ако / когато сложа декодер, ще се управляват поотделно прожекторите, задните светлини и осветлението на кабините. В момента с аналогово захранване са "три бели / две червени" с кондензатори против мигането.
Кратко ЗАКЛЮЧЕНИЕ: Не съм се стремил да правя точно копие на конкретен локомотив. Даже обратното - направих си машина която да отговаря на разни снимки (и не много спомени) от преди тридесетина години. С табелки и ваденки "каквито има", т.е. не правени по моя поръчка. Много от нещата ползвах от великата поредица на ТАНО - незаменими детайли за тази машина! Всичко през моето виждане за жп модел, напр. оггледала няма да слагам, само ще ми пречат и ще ги счупя на второто хващане.
Може пък да направя и втората машина от сета в по-нов вариянт - знам ли ... трябва да си намеря евтинко шаси, друго всичко си имам. Така че за сега по тази тема - толкова.
mitko0888:
Забравих за спирачните маркучи, дръжки под буферите, закачалка (кука, винтов спряг). Май ще сложа и бели кръгчета по буферите.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия