Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Представете модел | Review a model
Новости от Bultrains
МАШИНИСТ:
--- Цитат на: pach link=topic=4701.msg107231#msg107231 date=1490905984 ---Момчетаааа, докато аз отсъствам, тъй като ще издирвам списанията, чийто редактори са с лупа в ръката...Май не само ние и европейски ИЗВЕСТНИТЕ списания го правим...Вие да се организирате сериозно, да направите една подписка и немедлено да издигнете президент с член 1, от новата конституция която ще приемете, за президентска република,
че да не изпуснем светлейшия, чиято рода е построила не половин, ами цяла България!!!!
Само той е най-достойният сред нас ( и след Левски)
за Президент!!!! Особено след като е създал нашето Б.Д.Ж.
Нека не спъваве поривите му към неговият идеал!!!
ПП. Приликата с някои лица е съвсем случайна,
тъй като те не могат да бъдат затъмнени от някакви
новорегистрирани хейтърчета тук!
:hi:
Пп.2. Благодаря и за новите сведения ...Че железниците у нас отново са военнизирана структура...Ама това май беше в друга тема...
--- Край на цитат ---
Не се бъзикай с БАЙ БРАДЪР. Ако някога си бил железничар,би трябвало да знаеш,че БДЖ е била военна структура от създаването си до към 90-те години.Случайно бях 60 випуск в ПЖИ. И малко бях курсант.
А родата е проектирала и това , което не си виждал,щото никога не си ходил там.Няма и да отидеш.
daddy_g:
Машинист малко грешно ме разбра. Никой не ми е пълнил главата с глупости по твой адрес. Само да уточня че коментарите на моделите ни, за които споменах по-горе, не са правени тук във форума, и не от теб. За картона съм напълно съгласен че е идеален за заготовки, моделиране и т.н. 3D принтирането не знам дали има смисъл да го коментирам - за прототипиране и самоделни модели от порядъка на 1,2 броя става, но в никакъв случай за повече като количество. Конвенционалното 3Д принтиране е с прекалено ниско качество, а това с доброто качество е безумно скъпо. Сканирането на модел в 1/87 също...специално за една Шкода е около 400,500лв. (С обработката). Но точно заради разни, цитирам Пач, хейтърчета ( не визирам теб) не качвам инфо и подробности за моделите. Не пестя и не правя компромиси с частите и материалите - внос само от Австрия, Германия и Япония. Дано наистина някой ден опънем и ние щанд до Пико, Роко и останалите. Наш 2020.01 събра доста погледи на Modellbaumesse Wien 2016
https://youtu.be/94rDA1fuwGA
МАШИНИСТ:
Добре.Радвам,че има разбирателство.Не мога да кажа на бялото - черно.А от хейтърчета , завистници и злобари , няма отърване.Много ш ......а българска черта.А напоследък е безумно изпъкнала у хората.Ще цитирам 1 мисъл , която четох в наша антикварна книга , написана от наш известен автор , не помня кой беше - " ВСЕКИ МОЖЕ ДА ТИ ПРОСТИ ВСИЧКО , НО НИКОЙ , НИКОГА УСПЕХА " . Запомних я , макар да е казана преди 100 години,но е вечна. А онези , които ви завиждат да си мият краката и да си лягат.
И щом искаш качество , не става с каквото ти попадне като материал под ръка.
Онзи ден видях снимка на човек в мащаб 1 : 18 сканиран и направен като за модел на автомобил в същия мащаб , даже декориран цветово и разбрах,че човека е платил 120 - 130 лева.Човека е колега на мой приятел и двамата са автомоделисти и колекционери.
Като истински беше,аха и да проговори.Ще питам кое е студиото , което е изготвило изделието.Човекът влязъл в скенер-камера и след 3 дни си е получил фигурата.
Борете се конкуренцията.Никой от западняците не е по умен от нас.Те имат пари , машини , материали --- всичко.А ВИЕ от 0 правите нещо , което австрийците , германците и останалите нямат.И то при условие , че нямате и 1/1000 от техните материални възможности.
pach:
Ние, можещите водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо.
:hi:
Best Ripper:
Голем офтопик...
--- Цитат на: МАШИНИСТ link=topic=4701.msg107232#msg107232 date=1490906328 ---Фотоец никога не е бил евтин.А ПРЕДИ 30 години,даже не знаехме какво е това.
--- Край на цитат ---
И ми твърдиш, че си завършил ВМЕИ - Радио и телевизия"??? :swoon:
Имаш ли поне елементарна представа как се произвеждат електронни елементи от ДЕСЕТИЛЕТИЯ насам? Че ако няма евтин и супер качествен фотоец практически няма да има микроелектроника???
Друг е въпросът колко искат по разни фирми за нищожни поръчки и с технология от преди десетилетия... :dirol:
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия