Предварителна забележка!Тъй като се оказа, че има промяна в броя на знаците в един прозорец за писане и показващото се във форума като действителност,
ако ви се разбъркат таблиците под снимките (всичко е на един ред в тях) просто натискайки и задържайки "CtrL" завъртаете скрола,
за да намалите временно екранния образ и да видите поста, респективно съответните таблици във вида в който е замислен и написан.
(аз го намалих на 90% при 19 инчов екран, а за 17 инчовите би трябвало да ви свърши работа намаление на 75%  
)
И така... 

Ще се опитам да отбележа на мен какво ми харесва и какво не ми харесва в изпълнението на този локомотив,
само като матрици и детайли от двете фирми - REVELL & PIKO. Ако някъде са били тотално подменени
детайли, тоест някой от майсторите е подменил оригиналните, изводите остават за човека. 
Така или иначе, тук професора помоли за обективен поглед на моделите, а не на майсторлъка. 
Така че подменен детайл, означен от мен в червено, значи че майстора е сбъркал (според мойте виждания)  
съответно ако е означен в зелено, означава, че майстора е имал основание да направи подмяната.
Пак подчертавам - това е опит за анализ на моделите като фирмена изработка, а не като майсторско тунинговане.
Още повече, че с двамата майстори (водещите според мен в България на тая тема - тунинговане) и аз си пия ракията,
и аз еднакво ги уважавам и се гордея, че ги познавам.
Да погледнем моделите!
Държа да отбележа, че внимателно разглеждах и снимките на изходните прототипи, тоест БДЖ-07.11 и съответно БДЖ-07.25.
За жалост на втория има твърде малко снимки, така че някои забелязани от мен детайли, не съм ги означил, защото не съм убеден
дали те не са така в оригиналния си вид. Това се отнася и за двата локомотивни модела, въпреки че БДЖ-07.11 има доста изходни снимки. 
Опитал съм се да сравнявам само детайли за които съм сигурен, 
че присъстват и в комплектацията на на моделите от двете фирми.
Както споменах по-горе:
- в червено означавам невярните детайли, било то като размери, изпълнение или конфигурация.
- в зелено означавам вярно пресъздадените детайли, според мойте виждания и сравнения (доколкото е възможно) от снимките.
Резултата ще се получи като сбор от зелени и червени точки за съответната фирма. За един детайл - 1 точка.
В кратки забележки в скоба след оценките, ще означа приблизително точно "за какво иде реч".
Сн.1
|    Детайл    |    REVELL    |    PIKO     |    ТОЧКА +    |    ЗАБЕЛЕЖКА    | 
   цяла талига 
  |    по-реална визия    |    стои "дървено"    |    за REVELL +1    |    най-видимата разлика    | 
|    жалузен капак     |    грешно    |    вярно    |    за PIKO +1    |    от REVELL не са догледали    | 
|    свирка    |    груба    |    финна    |    за PIKO +1 |    PIKO-ската стои по-добре, дори ако е грешна    | 
|    конструкция около акум.сандък    |    ажурно    |    вижда се    |    за REVELL +1        |    при PIKO се вижда "запълването" от конструкцията    | 
|    маслоуловител    |    по-голям от действ.    |    точен размер    |    за PIKO +1     |    този на REVELL стига над половината от ресивера    | 
|    жалузни капаци на покрива    |    чудесна и точна визия    |    по-малки размери    |    за REVELL +1    |    тези на PIKO са направени по-малки и асиметрично | 
|    най-дълга лайсна от гофрето    |    твърде дебела    |    по-плоска спрямо остан.    |    за PIKO +1     |    много набиващ се на очите детайл - на PIKO e перфектен    | 
|    цилиндър и въздуховоди    |    нежно и реално    |    грубо и дебело    |    за REVELL +1       |    PIKO-ските са прекалено груби за визията си | 
|    пруж.ресор    |    действителен разм.    |    твърде дебел    |    за REVELL +1        |    PIKO-ските са прекалено груби за визията си | 
|    резултати    |    за REVELL    |    5точки (от 9)    |    за PIKO     |    4 точки (от 9)    | 
                                                Сн.2
   стълбичките 
  |    по-реална визия    |    доста дебели    |    за REVELL +1    |    PIKO-ските с адебели и груби    | 
|    капаци моторно отд.     |    правилно    |    грешно    |    за REVELL +1    |    от PIKO са добавили несъществуваща лайсна    | 
|    предни ръкохватки    |    твърде груба    |    финна    |    за PIKO +1 |    PIKO-ската стои много по-добре    | 
|    резултати    |    за REVELL    |    2 точки (от 3)    |    за PIKO     |    1 точки (от 3)    | 
Сн.3
   чело м/у стъкла
  |    оригинална визия    |    грешно    |    за REVELL +1    |    най-видимата разлика    | 
|    чистачки     |    грешно    |    грешно    |    PIKO+REVELL 0    |    и двете фирми са ги уголемили много    | 
|    охл.капак |    вярно    |    грешно    |    за REVELL  +1 |    REVELL-ския е съвсем точен    | 
|    носещи     |    точен размер    |    твърде дребни    |    за REVELL +1        |    при PIKO са се престарали в "нежността"    | 
|    маркучи    |    по-голям от действ.    |    точен размер    |    за PIKO +1     |    тези на REVELL са дебели като пожарникарски    | 
|    резултати    |    за REVELL    |    3 точки (от 5)    |    за PIKO     |    1 точки (от 5)    | 
Сн.4
   контурен ръб 
  |    по-реална визия    |    много "ръбато"    |    за REVELL +1    |    най-видимата разлика    | 
|    пола (снегорин)     |    вярно    |    грешно    |    за REVELL +1    |   от PIKO са го претупали    | 
|    буфери    |    едра визия    |    много обли    |    PIKO+REVELL 0 |    PIKO-ските стоят по-добре, но са обли по 3D-копчета за ръкавели    | 
|    автосцепка    |    проверена (? но голям отвор) |    съмнителна в радиусите    |    PIKO+REVELL+1        |    PIKO-трябва да е по-свободна, а REVELL-много "на широко"    | 
|    резултати    |    за REVELL    |    3 точки (от 4)    |    за PIKO     |    1 точки (от 4)    | 
|    Детайл    |    REVELL    |    PIKO     |    разлика    |    ЗАБЕЛЕЖКА    | 
   Снимка 1
  |    5 точки    |    4 точки    |    за REVELL +1    |    Revell e "по-убедителен"    | 
|    Снимка 2     |    2 точки    |    1 точка    |    за REVELL +1    |    от REVELL "дръпва" напред    | 
|    Снимка 3    |    3 точки    |    1 точка    |    за REVELL +2 |    за REVELL преднината се увеличава    | 
|    Снимка 4    |    3 точки    |    1 точка    |    за REVELL +2        |    REVELL вече е безспорен победител    | 
|    резултати    |    общо 13 точки    | общо 7 точки    |    за REVELL+6т     |    по-убедителен и реален модел е този на "REVELL"    | 
И така, позволих си да напиша част от мойто скромно мнение, по въпроса за автентичността на двата модела,
 според производителите  от REVELL и PIKO!!! Със сигурност има и още детайли, но за тях бих могъл да се произнеса
само ако имам двата модела на живо и в ръка. Колкото до майсторлъка на двамата моделистти - тук не е предмет на темата.
Поздрави и за двамата безспорни лидери в "тунинговането" (ама хубава българска дума) 
на модели  в БДЖ-ливреи и реалностти според епохите!!!