Аз съм доволен, че не са в ТТ...Но искрено ме изкушават да си поръчам поне един комплект.

Въпроса е кога точно ще може да се правят поръчки, щото не всеки има пари, готови на трупчета.
Казаното по-горе от Павката е ...твърде общо и неориентиращо. Разбирам, че една такава
организация не сте я искали, но до тук единственото ясно условие е, че ще стане когато научите цената.
Павка предлагам тогава да я обявиш тук и да обявиш една седмица
по-късно началото на набиране заявки от купувачи.
ПРимер.
Понеделник - се обявява цената, а в
петък или неделя, свободен ден за повечето хора - началото на заявките.
Без да се уточнява точен час. Може би в неделя в 12,00 на обяд, или 16,33 следобед...както решите!
нещо което да "поизравни" старта на хобистите. И сигурно не е зле да се ограничи евентуално
заявката за не повече от два комплекта (6 вагона) за да няма спекулации и т.н.
А ако няма търсене (което ме съмнява) тогава да се отвори по-широко продажбата и т.н.
Но нека наистина бъдат обективните причини, а не субективните ...фактори.
Разбирам, че от страни е лесно да се дава акъл и въобще не завиждам на Павката

за тази задача (знаем Иво какви ядове бра с БДЖ-46), но това е положението тук и сега в България.
Да не забравяме страхотния жест от Д.Баев и да не опорочим нещата с нашите дребнави ...глупости, моля!!!
Едно е ясно ...някой ще си купят, други няма...като в живота...по обективни причини.
Щото ако някой научи точно кога ще се обяви цената и заяви (и плати евентуално),
всичките комплекти
пръв, какво ще правят останалите "умни" зяпачи, търговчета и злобни женици???
Вече знам хора които седят пред компа денонощно и рефрешват темата през 5 мин,
да не изпуснат пускането на обявата за набирането на поръчките...

Ще си пазаруват от чуждите магазини, когато имат пари и могат да си поръчат.
А тук ще си чешем езиците (включително и аз

) защо нямаме родно производство
но има светлина в тунела от RailTune

и какви кожодери са чуждите производители и магазини...