И аз да кажа нещо по въпроса за плотовете. Първият ми плот с размери 200х120 см, който правих преди 40 години и функционира до сега, е от чамови летви за скарата, шперплат за второто ниво и наклонените участъци, и един много твърд материал (дебел 5 мм) като пресован картон за основната плоскост. Целтта беше да е сравнително лек за да се прибира изправен като гръб на легло заедно с релсите, гарите, къщи, дървета, т.е. целия ландшафт. Сега реших да го модернизирам и разширя почти двойно. Исках да е лек, но на пазаря няма лек шперплат (тополов или липов), макар че се произвежда у нас. Обещаваха ми разни приятели, свързвах се с фабриките-производители, но не стана и на края след като ми писна да се мотая, отидох до склада на Топливо, при Сточна гара София, където си купих един лист КИТАЙСКИ буков шперплат (10 мм дебел) и там ми го разкроиха с точност до милиметър по мои размери за да се оформят нещо като модули. Направих си скарите от "летви" 58х28 мм от Бриколаж. Отделните "модули" (които са с различни размери, според плана ми) се свързват стабилно помежду си, но могат да се разглобяват при нужда. И сега се боря с нареждането на релси, почти следвайки схемата, която направих със SCARM (Thanks Mixy).
Така че важното е да се действа и да си правим кеф с хобито

. Не съм дърводелец (даже съм малко с две леви ръце и с "hard disk full" поради годините), но хоби меракът е на ниво и това стимулира.