Нил, зеленишкавото всъщност е охра, но ти благодаря, защото и на мен не ми изглеждаше съвсем както трябва, но след като ти е няколко часа пред очите му свикваш и ти изглежда добре.
След доста четене и опити се спрях на акварелни бои. Преди това пробвах разни патини, сухи пастели и разни друг технологии които хората описват в интернет, но с водните бои ми е най-удобно, а и засега най-добре ми се получава. Единствено е необходимо боите да са по-качествени, да са по-мазнички, за да може да обазуват по-гъста смес с водата. След това с различни четки нанасям и търкам или директно с пръсти или с твърда четка за маслени бои, дори и с четка за зъби. Основно преимущество на водните бои според мен е че прозореца за работа е доста голям, винаги може да коригираш и резултата е напълно обратим (мият се с вода). Друг голям плюс е че се смесват лесно и на практика можеш да получиш всеки цвят който ти хрумне. Другото е че като изсъхнат стоят много матово, а всичко друго което пробвах имаше известен блясък и ми изглеждаше неестествено. Предполагам, че и известен опит в рисуването, който имам наклони везните в тая посока. Като правя следващия вагон ще се напъна да снимам целия процес.