Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Създаване, ремонти и усъвършенстване на модели | Creation, repairs and tuning up models
Състаряване на модели
zazo:
Бялото го ма'ах с четка и гъста акварелна боя, хубава за рисуване, не от тия детските от махленските книжарници. Като изсъхна тухлите ги изтривах направо с пръсти и остана само във фугите. Въглищата ще ги оправя обещавам.
nilfe:
Страхотно изглежда, справил си се много добре. :good: :good: :good:
widowmaker:
--- Цитат на: gzo link=topic=48.msg72332#msg72332 date=1328197276 ---Ясно !
Белите фуги може да ги направиш с леко по-гъста боя, а после при забърсването да ползваш мокър парцал опнат върху гладка повърхност. Идеята е мокрото да измие зацапването от изпъкланите части, а се налага да е опнато за да не може парцала да е мек и да се навира във фугите и да вади от там боята. Поне аз така работя и ми се получава.
--- Край на цитат ---
За целта не се ползва боя, а специална бяла акрилна патина, имам такава, но не съм си играл, за това питах.
Сaprycorn:
Гледах едно видео на Аухаген, където едно момче показва техниката на боядисване на фугите. Наистина използва бяла акрилна боя, много силно разредена с вода и с няколко капки течен сапун. С така приготвената боя с четката просто допира до тухлената стена и боята буквално сама се разлива във фугите. На филма изглежда много просто, но аз не съм го пробвал. Между другото това ДВД се продаваше заедно с каталога на Аухаген и вътре имаше и други показни като полагане на релси, полагане на баласт, полагане на треви и храсти и други такива приятни за гледане неща.
gzo:
--- Цитат на: Сaprycorn link=topic=48.msg72382#msg72382 date=1328219778 ---Гледах едно видео на Аухаген, където едно момче показва техниката на боядисване на фугите. Наистина използва бяла акрилна боя, много силно разредена с вода и с няколко капки течен сапун. С така приготвената боя с четката просто допира до тухлената стена и боята буквално сама се разлива във фугите. На филма изглежда много просто, но аз не съм го пробвал........
--- Край на цитат ---
Да, и това съм пробвал и наистина е лесно. Но в моя случай зида беше сив (от грунта който ползвах за основа) и когато ползвах разводнен акрил то след изсъхването прозираше (поради ниската му концентрация) и се налагаше да повторя за да може бялото да стане ярко и да контрсатира. Иначе се губи, та затова предложих направо варианта с гъст акрил.
--- Цитат на: widowmaker link=topic=48.msg72377#msg72377 date=1328217341 ---За целта не се ползва боя, а специална бяла акрилна патина, имам такава, но не съм си играл, за това питах.
--- Край на цитат ---
Техники много ! Аз просто споделих моя опит, който ползам също и за потъмняване на фуги с което засилвам чувството за релеф.
Таз снимка я бях качил в друга тема, но става и за тук. От този зид първите 2 реда не съм фугирал защото са под земята и добре личи ефекта от техниката с гъст акрил от третия ред нагоре.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия