Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout

Макетът на j.k.kolev

<< < (31/37) > >>

jopeto:
Не знаех, че съм бил и художник  :lol: :lol: :lol: Обаче, твоята оценка ми е най-ценна и важна! :drinks: В нас чакат да ми дойде музата още четири други парни за скрапосване. Единият ще е изненада. :spiteful:

j.k.kolev:
Да видим и промените в другата част на макета. Рафинерията остава сама и се оформи нова изцяло товарна гърловина - Н0/товарна, където влаковете от завода и рафинерията да се сформират, разпускат, потеглят или изчакват. Тя служи за начална и крайна точка не само за товарни композиции от района, но и на такива, които не са свързани с някое предприятие от макета. Състои се от общо пет коловоза:

маневрените светофари в края на гърловината:

Малко зеленина отделя визуално главното трасе от товарната гара:

Предишният вариант, при който рафинерията делеше общи коловози с друго предприятие се беше доста компромисен и не ми харесваше достатъчно. Част от сградите отидоха към другата фабрика. Контейнерния терминал засега отпада.

j.k.kolev:
Ето и "рафинерията"- към нея има общо три коловоза и някакво енерго разпределение :

между коловоза за газовите цистерни и спирка Н0 ще има ограда:

Очевидно е, че има още много работа по детайлите, честно казано обаче доста от многото не до оправени неща ги забелязвам чак когато ги снимам.

j.k.kolev:
Сега да насочим малко внимание към организацията на движението на влаковете по макета. Да припомня, че доста време мина - двете теснолинейки Н0е и Н0m си имат по една самостоятелна гара и по една обща с основното междурелсие Н0. Между всички гари и спирки трябва да има връзки между отделните влакове, така де няма да правим като БДЖ-то: слизаш на гара Пловдив от Асеновград и виждаш опашката влака за Варна :haha:
Ето как може да се придвижи човек от гара Н0е до Н0m. Качва се хипотетичния пътник от гара Н0е на ПВ за гара Н0/Н0е:
от гара Н0е, влакът излиза и поема по моста и после по следващия мост и продължава да спуска към тунела и после влиза в гараН0/Н0е, където го чака Regio/КПВ към гара Н0.

j.k.kolev:
Качва се на влака и потегля. Влиза в тунела и след малко преминава входните стрелки на гара Н0, където му се налага търпеливо да изчака заедно с другия ПВ от гара Н0/модулна. След секунди профучава ICE, което за жалост не спира на тази гара. Чакането свършва и се задава едно IC/БВ, което поема в посока към гара Н0/Н0m

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия