Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout
Макетът на j.k.kolev
j.k.kolev:
Да размърдаме малко тази тема. Първо - малко за новостите и промените. Гара Н0 модулна(Н0/MD) е почти готова, с изключение на някой дребни детайли. Състои се общо от 6 коловоза. Да припомня, проекта е временен и скоро ще бъде променен в друга изцяло пътническа гара, така че няма да се влиза в по-големи подробности. Ето и снимките:
входния светофар след моста:
първи и втори коловоз са с изградени перони за пътнически влакове:
както се вижда четвърти(коловоза на "обречените") е вече отрязан от мрежата и на него се намират бракувани машини и вагони, които по една или друга причина все още не са нарязани. Останки от два парни локомотива:
бракуван електровоз:
още бракувани вагони, а на пети коловоз един стар хладилен вагон очаква съдбата си ;D:
още малко общи снимки:
в гърловината на гарата има кран за товаро-разтоварна дейност на инертни материали:
Определено има още неща за оправяне. Таблото е само за сигнализацията и стрелката в тунела към гара Н0 модулна:
j.k.kolev:
Малки промени на гара Н0/Н0е. Първи коловоз до гаровото здание беше челен, но вече е преходен за по-добра маневрена дейност и улеснение при композиране на теснолинейните влакове. В края на гърловината още малко гаражни коловози:
Ето и идеята на промените при теснолинейните Н0е:
един влак идва от гара Н0е на втори коловоз, а от първи - подготвената вече композиция заминава към същата гара. За съжаление не предвидих разминаване някъде в междугарието. И един кадър от входа на гарата:
j.k.kolev:
На горния кадър се вижда, че на мястото на пристанищните кранове има нов завод. Да кажем, че това предприятие си партнира с машиностроителния комбинат в другата стая :pleasantry:
Коловозното развитие се запазва, каквото е било преди, само че сега линиите влизат в основната сграда подобно на по-големия завод оттатък. Ето и входа на предприятието веднага след тунела:
още един коловоз за товаро-разтоварна дейност:
два от коловозите излизат и извън сградата:
jopeto:
Кой ли, ги е правил обречените? Познай от три пъти! :blush2: Радвам се, че са отишли на твоя макет.
j.k.kolev:
--- Цитат на: jopeto link=topic=4807.msg114064#msg114064 date=1546975927 ---Кой ли, ги е правил обречените? Познай от три пъти! :blush2: Радвам се, че са отишли на твоя макет.
--- Край на цитат ---
Добре са направени, майсторска работа! Пасват идеално на концепцията за скрап депо, изглеждат безнадеждни за възстановяване, а и една тъга лъха от тях по отминали времена :yes:..... затова ги взех и двата от Тихомир. Той ми каза че ги е изработил художник, което пък ме наведе на мисълта за Иво, Краси Танкиста или Ники. Ако са твоя изработка - браво :hi:, наистина ми харесват, даже мисля като сменя този проект с друга гара да ги оставя край някой коловоз да си ръждясват.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия