Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout
Макетът на j.k.kolev
j.k.kolev:
След като, приех присърце критиките, че коловозната схема все още липсва, общавам да се появи в най-скоро време тук на Wintrack във всичките си подробности, пък докато това стане ще я нахвърля на SCRAM за повече яснота. Засега обаче, ми липсва основна информация, за да я начертая, за това ще направим кратка разходка по основното трасе за движение, ще направим пълна обиколка по него и много неща ще се изяснят. На практика, то е съвсем елементарно, с цел опростяване на основното влаково движение, като възможностите за влизане и излизане от него са само три. Абстрахираме се от всичко останало и се концентрираме върху удвоеното електрифицирано трасе.
Тръгваме отново от гара Кел(спалнята) в посока запад:
горния край на гарата:
западната гърловина, главния път продължава наляво. В дясно - първия вход/изход към каналите на Рейн, големия завод който вече представих:
следва лек завой и пътя излиза в коридора, в ляво главното трасе, в дясно клоновата мрежа към каналите:
снимката е след завоя
отново лек завой в коридора:
къса права и заход от коридора към хола:
под моста на теснолинейката, магистралата влиза в хола - района Митълщат:
обикаляме хола по възможно най-външната стена:
следва дълъг завой на дясно:
следва дълга права:
в дъното се вижда втория вход/изход в посока естакадата, която води към второ ниво(пътническа гара Митълщат и малкия промишлен район на терасата)
още от правата:
на следващата снимка, макар и не много ясно се вижда - наляво за естакадата, надясно двойното трасе се влиза в първия тунел:
горе в ляво са стрелките за второ ниво и главния път влиза в тунела. Главното трасе върви под теснолинейката, линиите отпред са към товарната Митълщат, за която ще стане въпрос по-късно:
главния път тук не се вижда, зад стената е в тунел дълъг около 2,6 метра
на преде план главното трасе излиза от тунела, направило полукръг в хола, на заден второ ниво в посока пътническа Митълщат:
j.k.kolev:
Продължаваме по магистралното трасе. Следва третия вход/изход към товарната Митълщат:
на горната снимка на първо ниво - от дъното от тунела излизат двата коловоза на глъвния път, успоредно с него се движи линията на товарния кръг на Митълщат, за включване в магистралата, както казахме третата възможност на влаковете за това. на второ ниво пътническа гара Митълщат.
Следващата снимка - в близък план трасето влиза в друг тунел водещ отново към коридора за връщане към гара Кел, а единичния коловоз отива към товарна гара Кел:
след пълна обиколка на хола/Митълщат, излизаме отново в коридора само че този път, трасето е в тунел, който се намира под озеленената част:
на преден план пътя за влизане към хола, под дърветата в тунела, пътя за връщане към спалнята.
Все още в тунел трасето се движи към спалнята:
http://media.snimka.bg/s1/5079/036402465-big.jpg?r=0
с дълъг обратен завой влиза отново в спалнята, все още в тунел под зеленината, а на преден план линията към Митълщат:
под горичката, трасето е отново в спалнята/Кел:
малко от по-далечен план влизащото трасе е все още в тунела зад стената, под дърветата:
най-после излизаме от тунела край индустриалната зона на Кел:
следва дълга права, успоредно на каналите на Рейн:
после неизбежния остър завой - в преден плад подхода към моста над Рейн, в ляво каналите:
минаваме по моста и следва източната гърловина на Кел:
направихме пълен кръг и сме отново на гара Кел, откъдето започнахме:
pach:
Живко, ще се опитам след тези два поста общо с 34 снимки да кача днес план-скица (имам и балкона всъщност)
с показаното до тук, като може би дори ще означа секторите от снимките, директно върху скицата.
Нека направиш една пауза тук в темата, за да мога да метна скицата, преди да качиш следващите снимки в последващия ти пост!
Така надявам се да стане ясно за всички, които не могат да се ориентират все още в макета ти!!!
:hi: :hi: :hi:
ПП. За мое улеснение, следващите снимки ги номерирай, като почнеш от №35 (включително) за да ме улесниш и мен.
Ако искаш в горните два поста също ги номерирай като почнеш от №01, та така през №09 до №34 (нулите също пиши).
Adrian:
Пацо раздаде набързо 2 жълти картона и сложи Жиката на stand by (pause) . Аз спрях да дишам - кой знае какво рисува момчето ?!
mitko0888:
--- Цитат на: Adrian link=topic=4807.msg102819#msg102819 date=1452254761 ---Пацо раздаде набързо 2 жълти картона и сложи Жиката на stand by (pause) . Аз спрях да дишам - кой знае какво рисува момчето ?!
--- Край на цитат ---
Ама не е предвидил 00. Снимките като станат повече от 99 - как ще си ги подредя в албумче? Траябва да са 001, 002, и т.н. до 034 ...
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия