Здравейте драги хобисти! Вече и аз съм част от този прекрасен форум! Казвам се Станислав и съм на 15 години (вероятно най-малкият член на сайта

). Ще е огромно удоволствие за мен да се запозная и да си пиша с вас- професионалистите в сферата на железопътния моделизъм.

. Живея в София. От малък си имах тръпка по влаковете. Пред блока ни в Надежда, където живеех преди, беше депото на Бдж. И непрекъснато гледах маневриращите локомотиви как сменяха вагоните и как се движеха напред-назад. Също така оттам минаваха и влаковете за Банкя . Чуех ли сирена, веднага бях пред прозореца. Майка ми ми каза, че съм искал влакчета още когато съм бил на 6 месеца. Дядо ми непрекъснато ме е водил на Централна гара, защото когато съм ходил при него, винаги съм искал да отидем при любимите влакове. Той ми е казвал как съм бил още в бебешка количка и съм искал да вляза във някой от вагоните. И за да ми угоди, питал машинистите дали влакът ще тръгва, и ако няма- той ме вкарвал с количката в някой вагон. А аз пък съм се радвал толкова много, че чак съм рипал с ръце. За жалост тези моменти не си ги спомням, но определено съм си бил запален по влакчетата. странното е, че помня всяко мое влакче-играчка. Всъщност, като се замисля, аз нямах нищо по-различно нещо за забавление. И така от китайските играчки стигахме до нещо по-грандиозно -първото ми електрическо влакче. Спомням си, че когато бях на 7 и бях болен, тате ми каза в поликлиниката, че в къщи ме очаква изненада. И когато пристигнахме, той ми даде неговото първо влакче PIKO, когато бил на 14години. Комплектът беше от серия Junior и беше изключително запазен. Само локомотивът вървеше само на една страна, но миналата година поправих този проблем. И покрай лелите ми разбрах, че вуйчо ми има голяма колекция от електрическите влакчета, и той ми подари всичките. Те не бяха в особено добро състояние, но повечето съм ги поправил и пребоядисал. Та така 8, почти 9 години, се занимавам с това хоби. Доста е скъпичко,но пък ми доставя удоволствие- занимавам се почти само с него. Миналата година, с дядо ми, направихме двамата масата, която е всъщност моят макет. В момента го правя и смятам в края на 2016 да го завърша. По-нататък ще покажа и снимки- от депото в Надежда, първото ми влакче, макетът и колекцията ми.