Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout
Макета на muncho
j.k.kolev:
Добре дошъл отново! Страхотен екип сте с Майстор Любо :hi:
gts.best:
:hi: :good: :good: :good: :hi:
mill:
:)
Към всички които се притесняват от изкривяване на релси,прах и др.,релсовия път скоро ще стане на 4 год. и малко.Положен е върху OSB плоскости 6-7мм.Не са изкривени въобще,засега.Когато снимах последния клип в стаята беше не повече от 5градуса,а навън минус 10.Никакъв проблем да си вървят влаковете.Само първата година го завивах с найлон,против прах.Ама като видях,че няма прах се отказах,щото само бутах сградите с него.Остана единствено почистването на самите шини на релсите с контактен спрей,защото се образува нагар от колелата на подв.състав.Ръжда няма нито точка :yes: Така ,че смело дерзайте и не се притеснявайте.Всичко се постига с много желание,спокойствие и удоволетворение от всеки см.положен релсов път :good:
gzo:
Бая се позачудих дали да пиша тук (с риск да ти охлепам темата за макета) или да отворя нова тема, но засягаш точно това с което се сблъсках тази зима.
Моя макет е в неотопляемо помещение при температута около 0 и това явно ми прави големи проблеми. Налага се след 10-15 кръгчета да почиствам колоосите от нагар. Много се натрупва и все по-трудно се чисти особено от надрасканите ивици. Върви си уж нормално и видимо се усеща как с всяка обиколка се бави все повече и така докато спре напълно. Какъв е този спрей който ползваш, на какъв принцип е за да знам кое му е алтернатива ако не го намеря.
И така след редовно чистене на нагар, награя намерих време да почистя целия релсов път. Белия парцал стана целия на черни ивици от ралсите по които го прокарвам, а уж релсата лъщи и не се вижда колко е мръсна. Ефекта от цялостното почистване бе че композицията отлепяше вече и от половин волт.
Някой ще ме обясни ли каква е зависимостта на ниската температура с трупането на повече нагар ?
П.С. А така. Очукай туите от снега че се подвиват чак до земята. При мен върховете им докоснаха земята, но така и не можах да ги очукам, че вече снега се беше стегнал и падаше направо с клонките :resent:
mill:
Точно това правя,бутам им снега,а отделно наесен ги привързвам със сезал...ама такава зима...каквото оцелее ще откара още 30-40 г. За спрея -отиваш в конрад и искаш контактен спрей ,около9,90лв.С клечки за уши,навлажнявам клечката и търкам.Не пръскам директно върху релсите,защото един път пробвах така и 03 взе да буксува.Като го минеш целия път,изчакай 15-20 мин. и карай с кеф.Ама за тоя нагар,погледни си бандажите,да не са те причината.Аз почиствам основно около стрелките и завоите и то един до два пъти в месеца.
Нямам си отговор на въпроса -защо по моя релсов път/пико Тпрофил/ не може да се движи състав,старо производство,пико,роко ,старо ли е ,клати се като бивш 70 годишен футболист.А новите се се вижда-никакъв проблем ::)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия