Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Основни похвати в макетирането | Basic steps in creating a layout

книгата ЖП Моделизъм на Юри Ботев

<< < (3/4) > >>

Mixy:
Отнело ти е доста повече време да го напишеш, отколкото ще ми отнеме на мен да го изтрия. А аз ценя както своето, така и времето на другите. Затова нека оставим анализа на постсоциализма и отминалите славни времена на историците. Колкото до книгата на Ю. Ботев - не мисля, че Спас е пуснал линка за да я коментираме, но щом ви се занимава, нямам против. Стига коментарите да не прераснат в поредното заяждане... ;)

jopeto:
       Тая книга, според мен е почти безполезна, като изключим отбелязаното от Pach и глава за КМ (Контактна мрежа), която и без това никой не иска да прави, поради сложността и неудобствата свързани с наличието и.В годините от както съществува форумът се е синтезирала толкова много опит и полезна информация, които ако трябва да се обопщят, ще трябват няколко десетки тома. Да не говорим, че  стандартите при познатите ни мащаби, вече нямат  нищо общо(релси радиуси, дигитализация, осветление ,куплунзи, реални размери и други) А пък да не говорим, че в нета ежедневно изкачата нови идеи и методи за моделиране които, направо ме впечетляват с реалността си и то направени с подръчни средства (парчета пластмаса, стари опаковки и други такива неща от бита) Ако преди десет години беше нещо космическо да имаш аерограф и едва някой беше чувал за фотоец в България, сега вече си говорим за ЦНЦ-та и 3Д- принтери. След последната  срещатата в Русе, от видяното по снимки и клипове, спокойно мога да заявя, че моделизмът у нас е едно от малкото неща на световно ниво. Не знам, защо трябва да се фокусираме в липсата и превъзнасянето на една стара бумага?!

pach:
Типично мнение на следващо поколение ( да не забраняг обаме, че не са поредното)! :lol:
Книгата е безполезна!!!
Кога и за кого?
Щото някога нямаше мрежа...

pach:
Ще взема да си изключа редактора...мойте грешки са си мой!!!
А то в горното мнение което не мога вече да редактирам се е получило пълна глупост благодарение на прехвалените авторедактори.

Та правилното от горния пост е:

--- Цитат --- Типично мнение на следващото поколение.
( Да не забравят обаче, че не са последното)
Книгата е безполезна!!!
Кога и за кого?
Щото някога нямаше мрежа....
--- Край на цитат ---
:hi:

Vlado:
Абстрахирайте се от сега, защото днес е много различно. Книгата на Ботев за времето си беше наистина полезна, че и единствена за повечето от нас. В личен план я ползвах задължително при проектирането и направата на макета и последвалите реконструкции. После, след отварянето към интернет и появата на този форум, нещата по един естествен път се развиха и някак книгата остана на заден план, което е нормално.
Тъй като в някакъв момент поддържах тесни контакти с Юри Ботев, да споделя, че той много искаше да преиздаде книгата след съответното й осъвременяване. Даже у дома още съхранявам един екземпляр от този му труд, който също, уви, нямаше да отговори на потребностите на бг жп моделиста, тъй като дори не се докосваше до новите тенденции. Е, новото поколение в жп моделизма дойде. Не е ли време ние да запълним тази информационна дупка?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия