Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Създаване, ремонти и усъвършенстване на модели | Creation, repairs and tuning up models

Усъвършенстване на Piko Taurus

<< < (5/6) > >>

Best Ripper:

Тук не ми харесва... Напънал си релсите и си ги свил прекалено... Снадката се е отворила, станал е остър ръб... Гарантирано ще имаш проблеми с влаковете. Оправи проблема преди да си налепил баластрата...

stivi1504:
Здравей!

Благодаря, че ме посъветва, но това е нарочно.
Просто ще лепя стрелката и линиите, и за де не се отворят снадките, понеже те са чисто нови, не искам да ги съединявам все още .
И по този начин на снимката изглежда, че снадката е повдигнала линията, и че тя е прекалено свита.
Иначе аз държа те да са перфектно свързани, понеже дори и малките дупчици ме дразнят. Задължително всичко се почиства,
преди да го залепя, проверявам съвместимост между линиите и т.н.
Отново благодаря за съвета, но съм го направил умишлено :yes: ;D

martochkata:
Браво Стиви мнохо добре става. :good:
Пък един ден можем на това тръсе да търколим една Шкода Е41-01.  ;) 
Продължаваи все тъка смело и упорито.  :drinks:  :hi:

stivi1504:
Здравейте!

Понеже имах въпроси относно пантографите, и бях споменал, че искам да ги сменя на Тауруса.
Когато пуснах този коментар относно локомотива, някои от форума ме попитаха защо искам да ги сменям,
като пиковските изглеждат добре, особено когато ги бях преправил малко. Но сега ще покажа какво
означава истински пантограф,за да направя едно сравнение за хората, които тепърва
започват да се занимават с това хоби. ;D ;D ;D
Аз, разбира се, няма да сменям пантографите на Тауруса,
защото ще ми излезе над 40лв- наистина не си заслужава.  :(

(Когато ги сравнявах, не очаквах, че обикновеният пантограф на тауруса дори
не е в подходящия мащаб :blink:)

Разликата ясно се вижда!  :) :) :)

stivi1504:
Здравейте!

Мога днес да се похваля с новото ми щуро изобретение и измислица за Тауруса.

Както вече знаете, бях попитал как да снабдя локомотива с чистачки.... е вече има.
Измислени от мен, направени от метал, смятам, че станаха много добре! :yahoo: ;D ;D

Сега малко снимки и пояснения.

Забележка: на метала не знам диаметъра. Просто поисках най-тънкия, който имаха в магазина.

Нужни материали: клещи, клещи резачки, с които изрязвате четири парчета от метала по 10см.

Започваме с първото нагъване

И същото от другата страна, като чистачката сме я оформили

Продължаваме с нагъването- този път оформяме основата

Забележка: Основата я изберете толкова дълга, колкото чистачката искате да покрива прозореца, като взимате в предвид и горната част

Когато достигнете до този етап, залепете , като притиснете частта от основата към чистачката и залепете

И това е цялото, изглеждащо просто, майсторене. Но, всъщност се въоръжете с много търпение и нерви.
Много пипкава работа си е, особено при направата на основните етапи, а и предвид мащаба на чистачките... ;D

Утре ще покажа още снимки, че стана късно :) :) ;D ;D

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия