Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Създаване, ремонти и усъвършенстване на модели | Creation, repairs and tuning up models
Усъвършенстване на Lima BB 15008
stivi1504:
Благодаря ти Митко!
Просто прекрасен отговор. Страхотни, най-вече поучаващи съвети, които описват всичко до
най-малката подробност.
Относно дръжките съм напълно съгласен. Най-вече не станаха добре, защото ги държах с две клещи, уж да ги оформя по-добре, но се нараниха, явно от стискането. Друг път ще ги правя със струни, както ми препоръча, и ще гледам да не ги наранявам.
Фаровете, както съм написал и по- горе, нарочно ги оцветих така, защото ми по-харесват, понеже е мъничък модел, и просто не отиваше да останат червени.
За талигата, първо оцветих пружините в сребристо, но после останалата част ми се стори доста скучна, но и някак си ми стоеше празна. Затова, както съм и описал, размазах боя по цялата талига, и доста ми хареса резултатът. Затова ги оставих така. ;D
Дупките наистина станаха с около половин милиметър по-големи, но ти вече си описал какво всъщност се случи.
Като цяло и аз мисля, че стана добре, особено ако почна да го сравнявам с това, което беше преди. Таурусът стана много-по добре, но все пак не мога и да сравнявам годините, когато той е произведен, и кога Лимата е произведен.
Отново ти благодаря за прекраснит ти отговор и продължавай да помагаш на такива хора като мен! :yes: :yes:
ARTU:
Може и с медна тел - има различни дебелини от различни видове кабели. Пробиването с минидрил не е прецизно - топи с пластмасата. Ползва се специална ръкохватка - моята си я купих от Nemos за 7 лв - с три накрайника за различните диаметри. Избягвай такива с архимедов винт - ужасни са и не позволяват фин контрол.
stivi1504:
Много благодаря на всички за съветите. Наистина следващия път ще ми помогнат, ще гледам да направя всичко както трябва.
А ето и малко снимчици от днес, понеже сутринта беше доста слънчева, но вместо навън, на училище. И поне успях малко да фотографирам. :lol: :lol:
stivi1504:
Без да искам пропуснах няколко. :haha: :haha:
По-горе бях изпуснал да кача тази, понеже горната не беше фокусирана добре, а тази се получи супер.
А тази е в стил "Таурус" :pleasantry:
martochkata:
Браво Стиви. :clapping:
Моделчетата стават страхотни по този начин.Продължаваи все тъка за напред. :good: :hi:
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия