Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Имам нужда от помощ при макетирането | Need help with layouts

Съвети за макет

<< < (3/7) > >>

pavlinbg:

--- Цитат на: gregary link=topic=4868.msg104542#msg104542 date=1464788972 ---Здравей!
Също така е важно и на кой релсов материал ще се спреш. Лично аз препоръчвам Tillig HO Elite! Но, ако се спреш на него, няма тройна стрелка (както на горната гърловина вдясно).

--- Край на цитат ---

Да, посочената релсова система е страхотна  :clapping:, защото предоставя стрелки с различен ъгъл на отклонение / по-малък от 15 градуса/, респ. различна дължина, което внася голямо разнообразие в движението. Но същата не се продава /предлага/ в България, а и считам, че е по-подходяща за големи помещения и клубни условия.
Аз използвам при чертането Piko A - track system  :)

pavlinbg:

--- Цитат на: Best Ripper link=topic=4868.msg104537#msg104537 date=1464768338 ---За втория вариант - обърни двойката стрелки долу вдясно - две десни вместо две леви.

--- Край на цитат ---

Съгласен  :ok:

pavlinbg:

--- Цитат на: pavel75 link=topic=4868.msg104533#msg104533 date=1464761133 ---За първия вариант пробвай да изнесеш стрелките в завоя. Виждат ми се къси коловозите.

--- Край на цитат ---

Това е "болната ми тема" - дължината на коловозите  :) . Принципно коловозите съм ги разчел за един локомотив и три четириосни пътнически вагона = 1,14 метра /приблизително/, като добавя още 40 см. /за сигурност при разминаване и видимост към светофорите/ се получава, че коловозът трябва да има полезна дължина минимум 1,54 метра  :wacko: Мислех си, че такава дължина ще постигна без да изтеглям стрелките в кривата, но явно наистина съм на ръба /според програмата, която ползвам за чертане SCARM, при първия вариант дължината на коловозите на началната и крайна гара е около 1,5 метра, но не повече/. Ще пробвам да ги изтегля в кривата, но тук може би ще имам проблем с оформянето на пероните. То не е една беля - и там трябва да се съобразявам с минимална ширина  :scratch_ones_head:

widowmaker:

--- Цитат на: pavlinbg link=topic=4868.msg104545#msg104545 date=1464804167 ---Да, посочената релсова система е страхотна  :clapping:, защото предоставя стрелки с различен ъгъл на отклонение / по-малък от 15 градуса/, респ. различна дължина, което внася голямо разнообразие в движението. Но същата не се продава /предлага/ в България, а и считам, че е по-подходяща за големи помещения и клубни условия...
--- Край на цитат ---
При почти всички търговци в Бг можеш да си поръчаш релси на Тилиг.
Не съм съгласен, че е подходяща само за големи помещения и клубни
условия, система като всяка друга е и има също толкова малки радиуси.
Уникалното при нея е това, че релсовият профил е направен от месинг,
което я прави релсовата система с пъти по добро токоснемане от всяка
друга правотокова, за сплавта на Пико просто няма смисъл да говорим,
една от тия с най лошо токоснемане е...

pavlinbg:

--- Цитат на: widowmaker link=topic=4868.msg104548#msg104548 date=1464807543 ---При почти всички търговци в Бг можеш да си поръчаш релси на Тилиг.
Не съм съгласен, че е подходяща само за големи помещения и клубни
условия, система като всяка друга е и има също толкова малки радиуси.
Уникалното при нея е това, че релсовият профил е направен от месинг,
което я прави релсовата система с пъти по добро токоснемане от всяка
друга правотокова, за сплавта на Пико просто няма смисъл да говорим,
една от тия с най лошо токоснемане е...

--- Край на цитат ---

Тъй като не съм от София, следя какво се предлага в БГ само в българските сайтове. Направи ми впечатление, че в БГ сайт се предлагат всички релси на Piko, а на Tillig само някои. Възможно е да не съм видял нещо, или пък да се предлагат само след предварителна поръчка. Ако можеш дай ми повече информация или линк, къде се предлагат.
Като писах, че е подходяща за клубни условия имах предвид, че стрелките с по-малки ъгли /под 15 градуса/ и по-голяма дължина, предполагат и по-дълги коловози.
Инъче,  не знаех това за месинга, респ. за Piko, и със сигурност ще преначертая плана и за Tillig  :-)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия