Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Имам нужда от помощ при макетирането | Need help with layouts
Съвети за макет
Сaprycorn:
Затворен кръг е по добър вариант.
pavlinbg:
--- Цитат на: Сaprycorn link=topic=4868.msg104538#msg104538 date=1464773310 ---Затворен кръг е по добър вариант.
--- Край на цитат ---
Ако имаш предвид първия вариант - това празно пространство /долу в дясно/ го оставих, тъй като там е вратата на стаята. Затова овалът не е затворен.
gregary:
Здравей!
Поздрав за избора ти на НО мащаб!
Лично на мен, повече ми допада първият вариант. Гарите са с опростени,изчистени ... Може би е по-добре, средното разклонение да ти започва от някоя от гарите, а не така в междугарието. Също така е важно и на кой релсов материал ще се спреш. Лично аз препоръчвам Tillig HO Elite! Но, ако се спреш на него, няма тройна стрелка (както на горната гърловина вдясно).
Ако се спреш все пак на вторият вариант, смени стрелките ( по съвет на Best Ripper ). Също така и на горната гара, на лявата или дясната гърловина смени/обърни стрелките, за да може карайки влака във вътрешния кръг по посока обратна на часовника, да можеш да преминеш във външният кръг. :)
widowmaker:
--- Цитат на: gregary link=topic=4868.msg104542#msg104542 date=1464788972 ---... Лично аз препоръчвам Tillig HO Elite! Но, ако се спреш на него, няма тройна стрелка (както на горната гърловина вдясно). ...
--- Край на цитат ---
Гюнтер Велер (http://www.g-weller.de/) използва същата основа (Pilz) и същия профил като при Tillig H0 Elite
и продукцията му е много добро допълнение като асортимент. Реално релсовият му път е 1:1 с този на Tillig.
Има много модели английски, тройни стрелки и такива в крива, които липсват при Tillig, както и много други
интересни неща - например няколко вида уникални бретели. Предлага ги както като готови изделия,така и
като китове, т.е. за собствено сглобяване, също така могат да се купят и само траверсните скари (виж сайта).
Единственият проблем при него е, че няма пейпал...
pavlinbg:
--- Цитат на: gregary link=topic=4868.msg104542#msg104542 date=1464788972 ---Може би е по-добре, средното разклонение да ти започва от някоя от гарите, а не така в междугарието.
--- Край на цитат ---
Да, и аз си го мисля това :unsure:, но в случая идеята ми е въпросното разклонение да служи като малка разменна гара или спирка, която да разположа в горния ляв ъгъл /с цел пестене на пространство/ :scratch_ones_head:
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия