Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Имам нужда от помощ при макетирането | Need help with layouts

Съвети за макет

<< < (5/7) > >>

pavlinbg:

--- Цитат на: mitko0888 link=topic=4868.msg104553#msg104553 date=1464846187 ---pavlinbg, честито начало (за макета).... Ще напиша някои неща, ако нещо не ти допада - не го чети.

Няма нещо, което да не ми допада в поста ти! Всяка полезна информация ми допада!
--- Край на цитат ---

pavlinbg:
[quote author=mitko0888 link=topic=4868.msg104556#msg104556
Въпреки че има и по-лесен вариант - роко с призма, с механизми и декодери в призмата - май това дискутирахме скоро.
[/quote]

Може ли малко повече информация или някакъв линк?

widowmaker:
На Roco сплавта също не е много читава.

Best Ripper:

--- Цитат на: widowmaker link=topic=4868.msg104559#msg104559 date=1464888642 ---На Roco сплавта също не е много читава.

--- Край на цитат ---
Реално сплавта не оказва кой знае какво влияние, тоест основата на релсата... Основно влияние има повърхностното покритие - то реално осигурява доброто токопредаване и добър контакт с колелата на локомотивите и вагоните... Сплавта има значение дали корозира от вътрешната страна на кух профил /като старите П-профилни линии на Пико/, дали там има добро галванично покритие. Както и качеството на съединителните щифтове - дали осигуряват достатъчно добра и механична, и електрическа връзка. Примерно на новото Пико релсите хич не са зле, но огромен проблем идва от "меките" съединители, които много лесно се "разтропват" - и релсите почват съвсем скоро да се разкачат много лесно... Геолайнът на Роко според мен има съвсем прилично покритие, а връзката допълнително е добре подсигурена с механични езици срещу разхлабване.
pavlinbg, за съжаление никой още не се е захванал да опише роковските релсови системи - Геолайн с вградена призма и Лайн без призма. По принцип всички производители използват системите си с вградена призма, за да монтират отдолу разни "шашми"...

Тук има писано за роковските стрелки: http://www.railwaypassion.com/forums/index.php/topic,4460.0.html

Относно цапането на релсите... Факторите, които аз подреждам са:
1. Наличие на прах в помещението - ако редиш релсите по пода, прахът е значително повече. Ако живееш покрай оживен булевард - също повече. Ако се чисти вкъщи веднъж на месеца /изобщо не е рядкост, колкото и да се струва абсурдно на някои хора/ - свинщината е пълна!
2. Неправилно смазване на подвижен състав, съпроводено с обилно оливане с машинно масло - въпросното протича по колелата, оттам по релсите, съпроводено с омазняване и разкисване на гумените бандажи.
3. Меки гумени бандажи
4. Твърди гумени бандажи...
5. Силиконови бандажи...
Във всички случаи вариантът без чистене на релсите НЕ съществува... Реално и вагоните за почистване също са не особено ефективни...

Сaprycorn:

--- Цитат на: pavlinbg link=topic=4868.msg104558#msg104558 date=1464886587 ---[quote author=mitko0888 link=topic=4868.msg104556#msg104556
Въпреки че има и по-лесен вариант - роко с призма, с механизми и декодери в призмата - май това дискутирахме скоро.

Може ли малко повече информация или някакъв линк?

--- Край на цитат ---
http://www.roco.cc/en/product/23166-0-0-2-1-0-0-005002/products.html

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия