Електроника и Електротехника | Electronics and Electrical Engineering > Цифрово / дигитално управление | Digital Command Control

Помощ при поставяне на декодер на PIKO BR 130 Ludmilla в H0

<< < (5/12) > >>

pach:
Когато потвърждаващ адрес 3 го въведе с числата.
Сv-та винаги засветва 3 но това не значи ,
че е това съдържанието. Въвеждай си винаги сам числовите стойности независимо какво ти пише и тогава потвръждавай.
Мултимауса не чете съдържание.

mitko0888:

--- Цитат на: pavlinbg link=topic=4915.msg105642#msg105642 date=1481206754 ---След това преминах в режим локомотивни адреси, зададох L0003, но пак не тръгна. Само можех да включвам и изключвам светлините. Забелязах, че като сменях посоката с кръглото копче, локомотивът не тръгваше, но се сменяха и предните светлини /бели/, но не се включваха задните.

--- Край на цитат ---

Това означава че декодерът си е ОК. Пробвай да му запишеш основните CV за мотора и скоростите според упътването на декодера. Това което ти показва мишката, не са стойностите в декодера, мишката не може да ги чете, както pach казва.

pavlinbg:

--- Цитат на: Велко link=topic=4915.msg105643#msg105643 date=1481207752 ---Пробвай да свалиш декодера и да ги размениш с декодера на лока от сета, така можеш да си сигурен, че е от декодера. Щото си мисля , че декодера си е ок! Някъде бях чел, че на пико като му "мушнеш чуждо тяло" и обелва очите ;D

--- Край на цитат ---
Забравих да ти кажа, че декодерите са различни, като този на локомотива от сета е 8 пинов. Съответно интерфейсите на локомотивите - също. Така, че няма как да ги трампя. Най-накрая ще взема да си купя един пиковски декодер, за да не забелва очите  :drinks:

TheJackal:
Един съвет и от мен: погледни внимателно упътването на самия декодер и виж на кой точно адрес му е ресетта (връщането в първоначалният му вид), защото не на всички декодери е на (CV64). Личен опит! Вземи и почисти колелата възможно е и да са замърсени, ако преди това си го карал аналогово локомотива.
Ако имаш възможност и си от София отиди в клуба съботата след 13.00 часа, там ще ти помогнат или в твоя град се свържи с някой.
Знай, че преди да поставиш локомотива на релсите задължително натисни стоп бутона, така аз изгорих няколко декодера.

P.S. Моля те би ли ми дал артикулния номер на декодера и производителят му?

pavlinbg:

--- Цитат на: pach link=topic=4915.msg105644#msg105644 date=1481208996 ---Когато потвърждаващ адрес 3 го въведе с числата.
Сv-та винаги засветва 3 но това не значи ,
че е това съдържанието. Въвеждай си винаги сам числовите стойности независимо какво ти пише и тогава потвръждавай.
Мултимауса не чете съдържание.

--- Край на цитат ---
Не бях се замислял за това, но както писах по-горе многократно сменях адреса през CV1 като въвеждах стойности с цифрите 4,5,6,7,8 и 17.
Някой може ли да ми каже за какво е променливата CV29 и какви стойности трябва да се въвеждат в нея? Имам инструкция за декодера, но не разбирам на 100% всичко написано в таблицата за CV29 и за какво се отнася.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия