Електроника и Електротехника | Electronics and Electrical Engineering > Цифрово / дигитално управление | Digital Command Control

Помощ при поставяне на декодер на PIKO BR 130 Ludmilla в H0

<< < (9/12) > >>

toniemi:

--- Цитат на: D2 link=topic=4915.msg105980#msg105980 date=1483876944 ---Здравей,отговарям ти точно на въпроса-намираш си задвижена талига от същия модел,махаш НЕЗАДВИЖЕНАТА талига и на нейно място монтираш задвижената без да правиш нищо допълнително,локомотива става два пъти по мощен и ще останеш много доволен.
По втория въпрос- много е трудоемко,а и мястото не е достатъчно за такова изпълнение.                                           

--- Край на цитат ---

Само дето трябва да обърнеш захранването на едната талига ,защото те започват да вървят срещуположно!
Аз имам два направени по същият начин!
https://www.youtube.com/watch?v=5TRlx7cu-KM
Само че мойте са със РЕВЕЛСКИ кош,талигите са ПИКО!

widowmaker:
Трябва само да завърти мотора на 180 градуса по оста, става много лесно.

mitko0888:
Интересно: Взимам една талига (или тендер от 01 или 41) и я пускам с трафа да върви в една посока (напр. на мое дясно). След това, без да пипам захранването, така като си върви талигата, я хващам и я слагам на обратно. На къде ли ще тръгне? Според мен пак надясно.

Моторът трябва да се завърти само ако преди това е бил завъртян и оставен в неправилното положение.

pavlinbg:

--- Цитат на: widowmaker link=topic=4915.msg105983#msg105983 date=1483880136 ---Трябва само да завърти мотора на 180 градуса по оста, става много лесно.

--- Край на цитат ---

Да, но с уточнението, че трябва да го поставиш така на незадвижената талига, която има предвидено място за ел. мотор и готови зъбчати предавки за това.

widowmaker:
Той ползва готова, задвижена от втората Людмила.
Само върти мотора и я монтира на мместото на незадвижената.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия