Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby
Въпрос за избор на мащаб
pavlinbg:
--- Цитат на: totomoto link=topic=4961.msg107306#msg107306 date=1491316013 ---Благодаря на всички за отговорите!!! След малко отиваме да вземем http://www.modellbahnshop-lippe.com/produkt/PIKO/15-4-0-215771-002012-0-0-2-4-2-0-grp-gb-p-0/ein_produkt.html - чисто ново :yahoo: :drinks:. Има ли смисъл да търся допълнителни релси от форума (по евтини?) или да взема от магазина?
--- Край на цитат ---
Първо си направи план на релсова фигура, която желаеш да направиш и след това мисли за допълнителни релси. За това най-добре е да използваш програма / аз използвам SCARM/. Относно допълнително закупуване на релси - дали от оказиона или от магазина, е въпрос на конкретна преценка. Ако са запазени, няма проблем и да са втора ръка, от оказион. При всички случаи обаче релсите, които смяташ допълнително да закупиш, трябва да са съвместими с релсовата система на PIKO /дължина на стрелките и ъгъл на отклонение, на правите, радиус на кривите/. Инъче трудно ще ги напаснеш при сглобяването /затварянето/ на разменни коловози или при удвояване на трасето.
pavlinbg:
Инъче и аз първоначално се бях спрял на този стартов сет!
totomoto:
totomoto:
Човека в "малкия цум" беше супер отзивчив. Направо ми се замая главата там :prankster: Ще оставим много пари там, със сигурност :yahoo:!!
totomoto:
:drinks: :dance1:
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия