Главен форум | Main forum > Моята колекция | My collection

Колекцията в HO на цеци

<< < (3/8) > >>

petrov:
В Канада съм от година и половина. Живея в LAVAL сравнително голям град,мисля трети или четвърти по големина в привинция КВЕБЕК. По професия съм монтъор на леки и тежкотоварни автомобили. Тук работя същия занаят. За колегата мисля,че става въпрос за ПАВЕЛ(IKAR) не го познавам лично,но както споменах,чета форума от години и видях че е заминал за Канада. Само че той е в друга провинция. Все пак Канада е огромна по територия..! Аз съм родом от РУСЕ и съм на 40 години. ( Видях,че скоро е имало изложение на КЖМ в РУСЕ. В център Канев. Съжелявам,че не съм присъствал. Било е доста интересно.

pach:
Да, за Павел става въпрос!
Радвам се, че си се устроил в истинска социална държава.
Предполагам, някога да се върнеш обратно.

Като имаш толкова много автомодели,
 мислил ли си за Фалер Кар Система?
В Европа освен, че има цели клубове в мащаб 1/87, но без влакове,
доста вече от тях развиват макети само с автомобили от мащаба.
Особено след навлизането на цифровите схеми и безжичните системи за управление на тяхните дешифратори.

В началото бяха като допълнение на нашите макети,
но сега са си направо не клон, ами напълно самостоятелно хоби!

petrov:
Да,отдавна се замислям за това и е прекрасно и много реалистично когато авто-моделите НЕ са статични! Но мисля,че още съм много далеч от това. На първо място трябва МЯСТО. Не,че сега ми е тясно,но мисля за в бъдеще за собствено жилище(задължително къща) и тогава мисля.че ще мога да изработя това което ми е в главата. А тук имотите за 2,3 години скочиха драстично и е много трудно да направиш първата стъпка. Имам малко дете на 4 години и знам какво се случва с моделите сега,камо ли ако е макет и види нещо да се движи. Става страшно ЗА МЕН! Лошото тук е,че работата ти определя къде ще живееш. Мисля,да се пробвам с някой модел скоро,поне да му сложа микро мотор и редуктор,пък и скоро мернах,че китайците ги продават на символични пари. Може би само за предния мост ще си купя КИТ..,не че неможе да се изработи,но да Клонираме оригинала! ;D

petrov:
Последно време ми минават някакви идейки за ЖП ЕШЕЛОН. В форума има прекрасна и обоснователна тема точно за този ТИП транспорт. Мислех с руска техника,но ще видя ЗОР точно с това което искам. С американци......,пак ЗОР нищо което ми харесва като детайли в 1/87. Може би има,но аз не съм го намерил. Пък и цените ще са КОСМОС! Остава май БУНДЕСВЕРА най лекия вариянт. Ама то пак Американци,нали са си в НАТО....! С ROCO модели е пълно и разнообразни.  С леки доработки мисля,че може да се получи добре.  Остава въпроса какво да ги тегли...! Въпрос към старшите в ФОРУМА..?( Епоха 4...,може би 5)

pach:
Кажи конкретни руски машини които искаш?
Може би има някъде производство в 1/87!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия