Електроника и Електротехника | Electronics and Electrical Engineering > Аналогово управление | Analog Control
Arduino за стрелки
mitko0888:
--- Цитат на: pavel75 link=topic=4987.msg110951#msg110951 date=1520277384 ---Мисля си за един UPS хем да пази от токови удари, хем стабилизатор, хем ако спре тока да изключа нещата.
Тази библиотека ERRPROM нещо не ми харесва, че има живот определен брой записи.
--- Край на цитат ---
Колко ли врътвания ще издържи сервото, или стрелката.
pavel75:
Да питам някой дали е наясно.
До сега опитвах да въртя стрелката надясно от 0 градуса на +90. Това е когато стрелката е дясна.
При лява стрелка как трябва да е кода от 0 градуса към -90 или от 270 до 0?
mitko0888:
Може и да я оставиш от 0 до 90. Може и да я направиш от 90 до 0. Както ти харесва. А най-важното - както си вързал телчетата / тягите за местене на езика.
--- Цитат на: pavel75 link=topic=4987.msg111046#msg111046 date=1520863370 ---При лява стрелка как трябва да е кода от 0 градуса към -90 или от 270 до 0?
--- Край на цитат ---
И двете няма да работят - стандартната servo.h приема стойности от 0 до 180 като позиция.
pavel75:
Последното творение - маршрутизация:
https://www.dropbox.com/s/uqweih5osrb1rtj/video-f6cce122cbfc9dfa517f15b055c8c483-V.mp4?dl=0
Понеже качеството на клипа не е добро, пък и малката много държеше да и се види ръката - в края на клипа, ще дам малко разяснения:
При натискане на горния бутон за 1-ви коловоз - обръща първата стрелка в право положение
При натискане на втория бутон за 2-ри коловоз - обръща първата в отклонение и втората в отклонение
При натиснате на третия бутон за 3-ти коловоз - обръща първата в отклонение, а втората в право положение
Жълтия светодид показва - право положение, червеният отклонение. Не съм сигурен дали се виждат добре на клипа.
pavel75:
Загледах се в тази картинка:
и ми направи впечатление, че аналоговите пинове стигат не до А5, ами до А7. Вечерта разгледах и моето ардуино нано - там също са означени до А7. До сега на всякъде съм чел, че аналоговите са 6, както и примера дето е дал Светльо:
Защо е това разминаване?
Както да питам - нали цифрови пинове 0 и 1 означени като TX1 и RX0 могат да си се ползват както другите?
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия